Βρετανία: «Είμαστε έτοιμοι για άτακτο Brexit» διαμηνύει ο αρμόδιος υπουργός
Ο βρετανός υπουργός για το Brexit, Στίβεν Μπάρκλεϊ, κάλεσε την Ευρωπαϊκή Ένωση να επιδείξει ευελιξία και δημιουργικότητα αναφορικά με το Brexit
Ο βρετανός υπουργός για το Brexit, Στίβεν Μπάρκλεϊ, κάλεσε την Ευρωπαϊκή Ένωση να επιδείξει ευελιξία και δημιουργικότητα αναφορικά με το Brexit, λέγοντας ότι η διευθέτηση για τα ιρλανδικά σύνορα, το λεγόμενου backstop, «πρέπει να φύγει» και ότι η Βρετανία είναι έτοιμη να αποχωρήσει χωρίς συμφωνία εάν χρειαστεί.
Ο Μπάρκλεϊ μιλούσε στη Μαδρίτη μόλις έξι εβδομάδες πριν την ημερομηνία της 31ης Οκτωβρίου κατά την οποία ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον έχει δεσμευθεί να οδηγήσει την Βρετανία εκτός της ΕΕ. Η Βρετανία επιθυμεί μια συμφωνία αλλά και οι δύο πλευρές πρέπει να εργαστούν για την επίτευξή της, δήλωσε ο Μπάρκλεϊ.
«Το έπαθλο μιας συμφωνίας θα πρέπει να ωθήσει και τις δύο πλευρές να επικεντρωθούν σε αυτή την ανάγκη για δημιουργικότητα και ευελιξία» δήλωσε.
Διαβάστε επίσης: Τελεσίγραφο Βρυξελλών στον Τζόνσον
«Άρα ας εργαστούμε δημιουργικά για να διασφαλίσουμε μια συμφωνία, μια συμφωνία που το Ηνωμένο Βασίλειο είναι δεσμευμένο να συνάψει, μια συμφωνία χωρίς backstop … μια συμφωνία που όντως θα περάσει από το βρετανικό Κοινοβούλιο και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο».

Το backstop
Ο υπουργός ανέφερε τα ζητήματα που σχετίζονται με τη διευθέτηση των ιρλανδικών συνόρων και που καθιστούν αδύνατη την αποδοχή της λύσης του backstop, όπως τη δυσκολία να υπάρξουν εγγυήσεις ότι θα έχει προσωρινό χαρακτήρα.
«Δεν θα υπάρξει συμφωνία για το backstop με το Ηνωμένο Βασίλειο και το βρετανικό Κοινοβούλιο το έχει ήδη απορρίψει τρεις φορές» δήλωσε ο Μπάρκλεϊ.
Μια συμφωνία για την αποχώρηση από την ΕΕ θα βοηθήσει στη διαχείριση ζητημάτων όπως η αντιμετώπιση διεθνών επιχειρηματικών ομίλων, όπως ο όμιλος αεροπορικών εταιριών IAG –στον οποίο ανήκουν η British Airways και η Iberia– και η επιμελητεία στο βρετανικό έδαφος του Γιβραλτάρ, ανέφερε ο Μπάρκλεϊ.
Πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση των Συντηρητικών θα συμμορφωθεί με την επικείμενη απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου της χώρας για την αναστολή της λειτουργίας του βρετανικού Κοινοβουλίου, για την οποία έδωσε εντολή ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον.
Ο Μπάρκλεϊ δήλωσε ότι θα συναντηθεί με τον επικεφαλής διαπραγματευτή της ΕΕ για το Brexit Μισέλ Μπαρνιέ αύριο, Παρασκευή.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
- «Τραυματισμένοι γονείς φώναζαν τα παιδιά τους» – Μαρτυρία από τη νύχτα των βομβαρδισμών στη Βηρυτό
- Μακελειό σε σχολείο στην Τουρκία: Τι κατέθεσε ο πατέρας του δράστη – «Σχεδίαζε επίθεση 5 ημέρες πριν»
- Οι προσπάθειες διασωστών και γιατρών να σώσουν τη Μυρτώ – Στο μικροσκόπιο οι κηλίδες αίματος στο Airbnb
- Λάσο: «Ο Παναθηναϊκός είναι μια ομάδα με παίκτες επιπέδου MVP σχεδόν σε κάθε θέση»
- Τουρκία: Νεκρός από αιμορραγία ο 14χρονος δράστης του μακελειού σε σχολείο – Νέα στοιχεία από τη νεκροψία
- Η ομολογία Λαζαρίδη για την ποινικά κολάσιμη πράξη της απάτης και η σκοπιμότητα (;) πίσω από την πρόθεση επανόρθωσης
- Τζέιμς Μποντ: Η Amazon MGM ανοίγει τα χαρτιά της – Tο στοίχημα των 8 δισ, o διάδοχος, το μεγάλο εμπόδιο
- ΣΥΡΙΖΑ: Οι δηλώσεις Γεωργιάδη, ακόμη μια ευθεία και επικίνδυνη επίθεση στη Δικαιοσύνη και στο Κράτος Δικαίου
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 16.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/abhijith-chandran-z4ylX1Z5FQE-unsplash-315x220.jpg)


















![Ολλανδία: Έκανε 250 τατουάζ με το όνομά του στο κορμί της συντρόφου του [εικόνες και βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/foto1-1-315x220.jpg)

















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442