Κύπελλο μπάσκετ: Η ΕΟΚ δεν αναγνωρίζει τον Ολυμπιακό Β’
Στην ανακοίνωση της ΕΟΚ για το πρόγραμμα της 2ης αγωνιστικής της Α' φάσης του Κυπέλλου Ελλάδας, δεν υπάρχει πουθενά ο Ολυμπιακός Β', με την Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης ουσιαστικά να μην αναγνωρίζει τη 2η ομάδα των «ερυθρόλευκων»
Η ΚΑΕ Ολυμπιακός ανακοίνωσε προ ολίγων ημερών ότι στο Κύπελλο Ελλάδας και στην Α2 ανδρών, ο σύλλογος θα συμμετάσχει ως Ολυμπιακός Β’- Αναπτυξιακή ομάδα και η κανονική, η πρώτη ομάδα, θα αγωνιστεί μόνο στη Euroleague.
Η ΕΟΚ όμως φαίνεται να μην αναγνωρίζει την κίνηση των «ερυθρόλευκων», καθώς στην ανακοίνωσή της για το πρόγραμμα της 2ης αγωνιστικής της Α’ φάσης του Κυπέλλου Ελλάδας, έχει το ζευγάρι «Ερμής Λαγκαδά-Ολυμπιακός» και όχι το Ολυμπιακός Β’.
Με λίγα λόγια, όποιος δεν ξέρει τι έχει συμβεί το τελευταίο διάστημα, θα καταλάβει από την ανακοίνωση της ΕΟΚ ότι ο Ολυμπιακός θα αγωνιστεί με την κανονική του ομάδα κόντρα στον Ερμή Λαγκαδά. Κάτι που φυσικά δεν ισχύει σε καμία περίπτωση, με την ΚΑΕ Ολυμπιακός να είναι ξεκάθαρη:
«Η ΚΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ενημέρωσε την Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης ότι ο διακριτικός τίτλος που θα χρησιμοποιεί η ομάδα που θα συμμετέχει στο Πρωτάθλημα της Α2, το Κύπελλο Ελλάδος και κάθε διοργάνωση της Ε.Ο.Κ., θα είναι: «OLYMPIACOS B’ – DEVELOPMENT TEAM» και στα Ελληνικά: «OΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Β’ – ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΟΜΑΔΑ».
Επιπλέον ζητήσαμε από την ΕΟΚ να προχωρήσει στις σχετικές ενέργειες και την χρήση του παραπάνω διακριτικού τίτλου και σήματος σε όλα τα σχετικά έγγραφα, ανακοινώσεις, δελτία Τύπου κλπ. καθώς και για την σχετική ενημέρωση των υπόλοιπων ομάδων και των σχετικών φορέων που έχουν συμμετοχή στην οργάνωση του Πρωταθλήματος».
Δείτε την ανακοίνωση της ΕΟΚ με το πρόγραμμα της 2ης αγωνιστικής της Α’ φάσης του Κυπέλλου Ελλάδας:
Στις 10 Μαΐου, το jazz trio των Camila Nebbia, Gonçalo Almeida και Sylvain Darrifourcq καταλαμβάνει τη σκηνή του θεάτρου Baumstrasse, ως «ζέσταμα» για τα φετινά Φ Hill Sessions
Δεύτερη αγωνιστική των play-out της Super League και η μάχη της παραμονής περιλαμβάνει τον... τελικό ανάμεσα σε Πανσερραϊκό και Αστέρα, αλλά και ακόμη δύο πολύ κρίσιμα παιχνίδια.
Δεύτερη ημέρα προημιτελικών στο Champions League την Μεγάλη Τετάρτη, με το ενδιαφέρον να στρέφεται σε Βαρκελώνη και Παρίσι για δυο σούπερ ευρωπαϊκά ντέρμπι.