Οργισμένη αντίδραση του ΥΠΟΙΚ στις επιθέσεις κατά ελεγκτών της ΑΑΔΕ
Τα απανωτά περιστατικά επιθέσεων και βιαιοπραγιών σε ελεγκτές της ΑΑΔΕ οδήγησαν το υπουργείο Οικονομικών στον να εκδώσει ακόμα μια ανακοίνωση, στην οποία ξεκαθαρίζει πως θα είναι αμείλικτο απέναντι σε αυτές τις πράξεις βίας και ανομίας
Τα απανωτά περιστατικά επιθέσεων και βιαιοπραγιών σε ελεγκτές της ΑΑΔΕ οδήγησαν το υπουργείο Οικονομικών στον να εκδώσει ακόμα μια ανακοίνωση, στην οποία ξεκαθαρίζει πως θα είναι αμείλικτο απέναντι σε αυτές τις πράξεις βίας και ανομίας.
Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο υφυπουργός Φορολογικής Πολιτικής και Δημόσιας Περιουσίας, Απ όστολος Βεσυρόπουλος, επίκειται ήδη, σε συνεργασία με το Υπουργείο Δικαιοσύνης, η αυστηροποίηση των ποινών για όσους ασκούν βία εναντίον δημοσίων υπαλλήλων κατά τη διάρκεια εκτέλεσης των καθηκόντων τους.
Ο κ. Βεσυρόπουλος ξεκαθαρίζει, δε, πως με αφορμή μια ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ δεν υπάρχει θέμα κατάργησης των φοροελεγκτικών μηχανισμών.
«Η κυβέρνηση έχει καταστήσει σαφές, από τις 18 Ιουλίου, ότι όχι μόνο δεν καταργούνται αλλά ενισχύονται ακόμα περισσότερο οι ελεγκτικοί μηχανισμοί, όπως το ΣΔΟΕ και το ΣΕΠΕ. Επιπρόσθετα θεσμοθετείται η αυτονομία τους και η απεξάρτησή τους από κομματικά ή κυβερνητικά δεσμά αφού θεσμοθετούνται θέσεις Γενικών Διευθυντών, από την ιεραρχία της διοίκησης, που θα επιλέγονται με απόλυτη διαφάνεια και αξιοκρατία και θα προΐστανται των ελεγκτικών υπηρεσιών, έχοντας πλήρη ανεξαρτησία στην άσκηση των καθηκόντων τους. Αυτή είναι η αλήθεια και η πραγματικότητα», τονίζει χαρακτηριστικά.
Τα φαινόμενα επιθέσεων στους ελεγκτές της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων έχουν πάρει μεγάλες διαστάσεις, αφού… σχεδόν κάθε μέρα γινόμαστε μάρτυρες μιας τέτοιας επίθεσης.
Το τελευταίο, δε, περιστατικό σημειώθηκε στις Σέρρες και συγκεκριμένα όταν ήταν σε εξέλιξη γαμήλιο γλέντι.
Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια ελέγχου εφοριακών σε πολυχώρο εκδηλώσεων στην Κερκίνη Σερρών το περασμένο Σάββατο, οι δύο υπάλληλοι δέχθηκαν επίθεση με αποτέλεσμα ένας εκ των δύο να καταλήξει στο νοσοκομείο.
- Γεμάτες με τοξικές στρατιωτικές βάσεις οι ΗΠΑ – Χιλιάδες στρατιωτικοί μολυσμένοι
- Στρατιωτικές δαπάνες: η νέα πραγματικότητα της ΕΕ
- Η Σίλικον Βάλλεϋ πίσω από τα επεκτατικά σχέδια του Τραμπ στη Γροιλανδία;
- Η Richemont «λάμπει» ξανά με εκτόξευση των πωλήσεων από Cartier και Van Cleef
- Οι δυνάμεις ασφαλείας στην Αϊτή διεξάγουν εκστρατεία κατά των συμμοριών και καταστρέφουν κρησφύγετα
- Ο Τραμπ θέλει 1 δισ. δολάρια από κάθε κράτος για να γίνει μέλος στο Συμβούλιο Ειρήνης
- Γιατί ο Τραμπ στρέφεται κατά της JP Morgan;
- Καταζητούμενος από το Top 10 του FBI συνελήφθη στο Μεξικό
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 18.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/spenser-sembrat-i607NbWkXow-unsplash-315x220.jpg)










































![Χάος στη Γουατεμάλα – Μέλη συμμορίας κρατούν ομήρους 46 φρουρούς σε 3 φυλακές [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/guatemala-prison-315x220.jpg)
























Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442