Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Αποτελεσματική μεταναστευτική πολιτική

Αποτελεσματική μεταναστευτική πολιτική

Η πολιτική της Αυστραλίας είναι η ορθολογικότερη. Ξεκαθαρίζει δημόσια πως δίχως νόμιμη βίζα ουδείς θα πατήσει στο έδαφός της.

Για να αποτυπωθεί μια ολοκληρωμένη μεταναστευτική πολιτική είναι απαραίτητη πρώτα η αποσαφήνιση των στόχων της. Χρειαζόμαστε μετανάστες ή όχι; Δεν μπορεί η πολιτική μιας χώρας να καθορίζεται από το αν, για διάφορους λόγους, μερικές χιλιάδες άνθρωποι από άλλες χώρες, και ηπείρους, αποφασίζουν να παραβιάσουν αυθαίρετα τα σύνορά της.

Δεν εξετάζουμε εδώ τη συναισθηματική φόρτιση που προκαλεί το θέαμα μερικών εκατοντάδων ανθρώπων που κάθε φορά πασχίζουν να διασχίσουν  θάλασσες ή να περάσουν συνοριακές γραμμές. Το ζήτημα είναι η κοινωνική ισορροπία μιας χώρας, οι δημοσιονομικές της ιδιαιτερότητες και το μέλλον της πολιτιστικής και κοινωνικής της συνοχής. Με τέτοια κριτήρια είναι φανερό πως η χώρα δεν μπορεί να δεχθεί ανεξέλεγκτους μετανάστες.

Το άλλο θέμα είναι η αυθαιρεσία της μετακίνησης. Κάποιοι (ποιοι και πότε) αποφάσισαν να φθάσουν στην Ελλάδα για τους δικούς τους λόγους. Πουθενά δεν είναι γραμμένο πως η χώρα οφείλει να τους δεχθεί και να τους φροντίζει. Αν επιζητούν το άσυλο είναι ακατανόητο γιατί περιφρονούν τα νόμιμα entry points κι επιδιώκουν το αντάρτικο της παραβίασης των συνόρων.

Να το ξεκαθαρίσουμε: με βάση τα γεωπολιτικά δεδομένα ουδείς πλέον δικαιούται να ζητήσει από την Ελλάδα άσυλο σαν πρόσφυγας. Μόνο  χριστιανοί κινδυνεύουν σε μουσουλμανικές χώρες στην Ασία και την Αφρική. Κι όμως σαν «φυγάδες» εμφανίζονται μουσουλμάνοι. Που επιδιώκουν άμεσα την έκδοση φορολογικού μητρώου για εξασφάλιση λογής επιδομάτων και παροχών.

Η πολιτική της Αυστραλίας είναι η ορθολογικότερη. Ξεκαθαρίζει δημόσια πως δίχως νόμιμη βίζα ουδείς θα πατήσει στο έδαφός της.

Δίχως εξαιρέσεις. Αρα το ναυτικό παρεμποδίζει προσέγγιση σε εθνικά ύδατα, οι ΜΚΟ απαγορεύεται να προσεγγίζουν βάρκες στα πελάγη κι όσοι φθάνουν στην ακτή συλλαμβάνονται άμεσα κι επιστρέφονται στη χώρα τους.

Αιτήσεις επιτρέπεται να υποβληθούν μόνο απ’ όσους νόμιμα προσεγγίζουν σύνορα. Και μόνο αν προέρχονται από γειτονική χώρα εμπόλεμη ή σε εμφύλιο…

Υπάρχουν λοιπόν λύσεις. Το ζήτημα είναι να υιοθετηθούν.

Sports in

Διάλογος Αλαφούζου – Καρυπίδη: «Είναι αδιανόητο αυτό που συμβαίνει»

Έναν σύντομο διάλογο είχαν οι Γιάννης Αλαφούζος, Θεόδωρος Καρυπίδης λίγο πριν μπουν στα γραφεία της ΕΠΟ για τη σύσκεψη ενόψει του τελικού του Κυπέλλου Ελλάδος

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024