Αντικαστάθηκε η ηγεσία της Υπηρεσίας Φυλακών μετά την αυτοκτονία του Τζέφρι Επστάιν
Στον απόηχο της αυτοκτονίας του προφυλακισμένου χρηματιστή Τζέφρι Επστάιν ο υπουργός Δικαιοσύνης των ΗΠΑ Ουίλιαμ Μπαρ αντικατέστηκε σήμερα τον διευθυντή της ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Φυλακών.
Στον απόηχο της αυτοκτονίας του προφυλακισμένου χρηματιστή Τζέφρι Επστάιν ο υπουργός Δικαιοσύνης των ΗΠΑ Ουίλιαμ Μπαρ αντικατέστηκε σήμερα τον διευθυντή της ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Φυλακών.
Τη θέση του Χιου Χέργουιτς θα αναλάβει η Καθλίν Χόουκ Σόγιερ, βετεράνος της Υπηρεσίας η οποία θα επιστρέψει σε αυτήν ως διευθύντριά της. Ένας άλλος πρώην αξιωματούχος, ο Τόμας Κέιν, διορίστηκε αναπληρωτής της.
Η αντικατάσταση του Χέργουιτς αποφασίστηκε μετά τον θάνατο του 66χρονου Επστάιν ο οποίος βρέθηκε νεκρός μέσα στο κελί του, σε ομοσπονδιακή φυλακή του Μανχάταν, στις 10 Αυγούστου.
Ο Επστάιν είχε κατηγορηθεί για σωματεμπορία και βιασμούς ανηλίκων και η δίκη του επρόκειτο να ξεκινήσει το νωρίτερο τον Ιούνιο του 2020.
Σωφρονιστικοί υπάλληλοι ανέφεραν σε αμερικανικά μέσα ενημέρωσης ότι οι φύλακες που υποτίθεται ότι παρακολουθούσαν τον κρατούμενο αποκοιμήθηκαν για περίπου τρεις ώρες. Ο διευθυντής της ομοσπονδιακής φυλακής αποσπάστηκε προσωρινά σε άλλη υπηρεσία ενώ δύο από τους εργαζόμενους τέθηκαν σε διαθεσιμότητα.
Η Σονάτα του Σεληνόφωτος, ο σκηνικός μονόλογος του μεγάλου ποιητή Γιάννη Ρίτσου, θα παρουσιαστεί για μία μοναδική βραδιά τη Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου στο θέατρο Ολύμπια «Μαρία Κάλλας».
Στις 30 και 31 Ιανουαρίου, στο Ολύμπια θα πραγματοποιηθεί η συναυλία «Δύο Επέτειοι, Μία Σκηνή» - αφορμή τη συμπλήρωση 30 δημιουργικών χρόνων του συνθέτη Κώστα Λειβαδά και για τα 40 χρόνια της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης» του Δήμου Πατρέων.