Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Βιοϊατρικές επιστήμες: Το πτυχίο του μέλλοντος

Βιοϊατρικές επιστήμες: Το πτυχίο του μέλλοντος

Με ολοένα και μεγαλύτερη ζήτηση και επαγγελματική αποκατάσταση

Τα σύγχρονα βιοϊατρικά επαγγέλματα βρίσκονται τα τελευταία χρόνια στην αιχμή του ιατρικού κλάδου. Είναι εξαιρετικά δημοφιλή και συγκεντρώνουν υψηλά ποσοστά απορρόφησης στην αγορά εργασίας τόσο στην Ελλάδα, όσο και στην Ευρώπη, αλλά και τις ΗΠΑ.

Πρόσφατη μελέτη του ΣΕΒ αναφέρει ότι ο τομέας υπηρεσιών Υγείας είναι ένας από τους πιο σημαντικούς στην ελληνική οικονομία, καθώς και ότι πρόκειται για τομέα με έντονη επενδυτική δραστηριότητα, κάτι που σημαίνει ότι στον συγκεκριμένο κλάδο δημιουργούνται νέες θέσεις εργασίας.  Πρόκειται, για παράδειγμα, για επαγγέλματα που σχετίζονται με τον σχεδιασμό και την εκτέλεση κλινικών δοκιμών, τη βιομηχανία καλλυντικών, τη βιομηχανία φαρμάκου, τις διαγνωστικές υπηρεσίες, την οδοντιατρική, την κτηνιατρική, την περιβαλλοντική υγεία, την περίθαλψη αλλά και την πρόληψη κ.λ.π.

Στη μελέτη καταγράφονται οι προοπτικές του κλάδου και οι τομείς όπου αναμένεται ισχυρότερη ανάπτυξη τα επόμενα χρόνια, αλλά και οι δεξιότητες που θα πρέπει να αποκτήσει ένας υποψήφιος που επιθυμεί την μελλοντική επαγγελματική αποκατάστασή του στον συγκεκριμένο κλάδο. Καταλήγει, δε, στο συμπέρασμα: «Στόχος της στρατηγικής ανάπτυξης ανθρώπινου δυναμικού στον τομέα της υγείας θα πρέπει να είναι η αντιμετώπιση της αναντιστοιχίας μεταξύ των γνώσεων και των δεξιοτήτων που ζητούν οι επιχειρήσεις και αυτών που προσφέρει το ανθρώπινο δυναμικό του τομέα».

Είναι σαφές ότι για τον σκοπό αυτό το πτυχίο που θα έχει στα χέρια του ο ενδιαφερόμενος πρέπει να σχετίζεται άμεσα με τις πραγματικές ανάγκες της αγοράς. Ένα τέτοιο πτυχίο υψηλών προδιαγραφών και άμεσης αντιστοιχίας με τη ζήτηση προσφέρει το Deree The American College of Greece.

Βιοϊατρικές Επιστήμες: Το πτυχίο του μέλλοντος

Το Deree αποτελεί πρωτοπόρο στον επαγγελματικό προσανατολισμό των πτυχίων που προσφέρει και κάνει στρατηγικές επιλογές στην κατάρτιση του προγράμματός του. Δεδομένου, ότι οι κλάδοι της ιατρικής, της βιοϊατρικής έρευνας και της υγειονομικής περίθαλψης σχετίζονται όλο και περισσότερο, ένα Bachelor στις Βιοϊατρικές Επιστήμες(BSc BMS) είναι εξαιρετικά σημαντικό και με μεγάλη ζήτηση.

Το πρόγραμμα του Deree για τις Βιοϊατρικές Επιστήμες είναι ευρύτατο, διεπιστημονικό και επαγγελματικά προσανατολισμένο, ενώ έχει σχεδιαστεί για να ικανοποιεί όλες τις απαιτήσεις των ιατρικών σχολών των ΗΠΑ, προκειμένου ο μαθητής να μπορεί να συνεχίσει τις σπουδές του εφόσον το επιθυμεί.

Το BMS είναι πτυχίο που βοηθά τους μαθητές να αποκτήσουν ένα ισχυρό θεμέλιο στις βιοεπιστήμες, ειδικά στους τομείς της βιοϊατρικής και της υγειονομικής περίθαλψης.

Το πρόγραμμα σπουδών περιλαμβάνει τα απαιτούμενα μαθήματα όπως: Βιολογία, Ηθική, Οργανική και Βιολογική Χημεία, Φυσική, Στατιστική και Λογιστική, καθώς και επιλογή μαθημάτων όπως: Ανθρώπινη Ανατομία και Φυσιολογία, Κυτταρική και Μοριακή Βιολογία, Ανθρώπινη Γενετική, Μικροβιολογία και Λοιμώδη Νοσήματα, Αλλεργία και Ανοσία. Επιπλέον διδάσκονται επιλεγμένα θέματα στην Παθοφυσιολογία, τις Μεθόδους Έρευνας, το Περιβαλλοντικό Βάρος στη Νευροανάπτυξη, τη Φαρμακολογία στην Υγεία και την Πολιτική Υγείας και Διακυβέρνησης.

Μια μοναδική πτυχή του προγράμματος σπουδών στο Deree είναι η ευκαιρία για πρακτική άσκηση στα νοσοκομεία, στον κλάδο της υγειονομικής περίθαλψης ή στις φαρμακευτικές εταιρείες. Το πρόγραμμα ολοκληρώνεται με μια διπλωματική εργασία για την οποία διεξάγεται ανεξάρτητη έρευνα που μπορεί να οδηγήσει σε επιστημονική δημοσίευση.

Γιατί να σπουδάσετε Βιοϊατρικές Επιστήμες στο Deree

Το Bachelor στις Βιοϊατρικές Επιστήμες από το Deree αποτελεί το εισιτήριο για την επαγγελματική αποκατάστασή σας στον κλάδο, ή για την εισαγωγή σε ιατρικές σχολές και μεταπτυχιακές σπουδές στις ΗΠΑ. Εσείς θα διαλέξετε πώς θα χτίσετε το μέλλον σας. Το Deree σας προσφέρει όλα τα απαραίτητα εφόδια για αυτό.

Συγκεκριμένα, σπουδάζοντας Βιοϊατρικές Επιστήμες στο Deree:

-Αποκτάτε γνώσεις και δεξιότητες για μεγάλο εύρος εργασιών στον τομέα των Βιοϊατρικών Επιστημών και συναφών τομέων και λαμβάνετε ισχυρή προετοιμασία για τις ιατρικές σχολές και τις μεταπτυχιακές σπουδές των ΗΠΑ.

-Επωφελείστε από τα πρωτοποριακά εργαστήρια και τις τεχνολογικές εγκαταστάσεις του Deree ώστε να τελειοποιήσετε τις ικανότητές σας σε βασικά προγράμματα ηλεκτρονικών υπολογιστών και ψηφιακές πλατφόρμες εργασίας.

-Αναπτύσσετε ένα επαγγελματικό δίκτυο που χρησιμοποιεί τους ισχυρούς δεσμούς του Deree με τις κορυφαίες φαρμακευτικές εταιρείες και τον κλάδο της υγειονομικής περίθαλψης.

-Η φοίτησή σας είναι αποκλειστικά στα αγγλικά, μαζί με συμφοιτητές από 70 χώρες, και προετοιμάζεστε πραγματικά για τη διεθνή αγορά εργασίας.

-Το περιβάλλον της φοίτησής σας είναι μια πανεπιστημιούπολη έκτασης 64 στρεμμάτων με δραστηριότητες και ευκαιρίες για άσκηση των ενδιαφερόντων σας.

Το πρόγραμμα των Βιοϊατρικών Επιστημών του Deree:

Οδηγεί στην απονομή πτυχίων:

– Τίτλος σπουδών (Bachelor of Science) με πιστοποίηση από τον NECHE (New England Commission of Higher Education), που αναγνωρίζει μεγάλα αμερικανικά πανεπιστήμια

– Tίτλος σπουδών BSc (Honors) που χορηγεί το Open University (OU) της Αγγλίας

Προετοιμάζει πλήρως τους σπουδαστές να εισέλθουν στις αμερικανικές ιατρικές σχολές και στα μεταπτυχιακά προγράμματα σε τομείς που σχετίζονται με την υγεία.

Εισάγει τους σπουδαστές σε μαθήματα ιατρικών σχολείων πέρα από τις προ-med απαιτήσεις.

Προετοιμάζει τους αποφοίτους να εργαστούν στη φαρμακευτική βιομηχανία, στη βιοϊατρική έρευνα, στις διαγνωστικές υπηρεσίες και στο σχεδιασμό και την εκτέλεση κλινικών δοκιμών.

Προσφέρει ευκαιρίες για πρακτική και επαγγελματική εμπειρία μέσω της έρευνας και της πρακτικής άσκησης.

Επιτρέπει στους μαθητές να προσαρμόσουν τις σπουδές τους και να ακολουθήσουν διαφορετικές κατευθύνσεις, όπως η Διαχείριση της Υγείας, οι Περιβαλλοντικές Μελέτες, η Επικοινωνία και η Πληροφορική.

Ευκαιρίες εργασίας και μεταπτυχιακές σπουδές

Οι απόφοιτοι θα είναι καλά προετοιμασμένοι για την παρακολούθηση προηγμένων μεταπτυχιακών προγραμμάτων στην ιατρική, την οδοντιατρική, τη φαρμακολογία, τη βιοτεχνολογία, την επιδημιολογία και άλλους τομείς της επιστήμης της υγείας. Οι απόφοιτοι μπορούν επίσης να εργαστούν στη φαρμακευτική βιομηχανία, στη βιοϊατρική έρευνα, στις διαγνωστικές υπηρεσίες, στο σχεδιασμό και την εκτέλεση κλινικών δοκιμών.

Ειδικότερα, ευκαιρίες εργασίας:

Ανάλυση και διάγνωση
Βιοϊατρική έρευνα
Βιοϊατρική αναφορά
Σχεδιασμός και εκτέλεση κλινικών δοκιμών
Βιομηχανία των καλλυντικών
Οδοντιατρική
Διαγνωστικές υπηρεσίες
Περιβαλλοντική υγεία
Συμβουλές υγείας
Πολιτική υγείας
Επαγγέλματα που σχετίζονται με την υγεία και την περίθαλψη
Υγεία και την ασφάλεια
Βιοπληροφορική Αγωγή υγείας
Ειδικός στην πρόληψη και την προαγωγή της υγείας
Τεχνικός εργαστηρίου
Ηγετικοί ή διευθυντικοί ρόλοι
Βοηθοί γιατρών
Αντιπρόσωποι πωλήσεων ιατρικών προϊόντων
Ιατρικός τουρισμός
Φάρμακο
Μεταπτυχιακή εκπαίδευση
Δημόσια και ιδιωτική έρευνα
Επικοινωνία της Επιστήμης
Κτηνιατρική

Πού μπορείτε να δουλέψετε

Κλινικές
Σχολεία
Οργανισμούς υγείας
Νοσοκομεία
Διεθνείς οργανώσεις υγείας
Εργαστήρια
Ιατρικά γραφεία
Φαρμακευτική βιομηχανία
Ιδιωτικό τομέα
Δημόσιο τομέα
Επιστημονικά περιοδικά
Πανεπιστήμια

Δρ. Θεοχάρης Θεοχαρίδης, επικεφαλής του προγράμματος Βιοϊατρικών Επιστημών

Πίσω από κάθε πτυχίο του Deree υπάρχει μια κορυφαία ομάδα επιστημόνων και εκπαιδευτικών που έχει σχεδιάσει το κάθε μάθημα. Έτσι, και στο συγκεκριμένο πρόγραμμα Βιοϊατρικών Επιστημών, το Deree προσφέρει στους σπουδαστές του τη μοναδική ευκαιρία να εκπαιδευτούν από ακαδημαϊκούς και επαγγελματίες υψηλού επιπέδου.

Επικεφαλής του προγράμματος είναι ο Υπεύθυνος Προγραμμάτων και Έρευνας Επιστημών Υγείας, Δρ. Θεοχάρης Θεοχαρίδης

BA, Βιολογία & Ιστορία της Ιατρικής, Πανεπιστήμιο Yale,
MS, Ενδοκρινολογίας, Πανεπιστήμιο Yale
MPhil, Ανοσολογία, Πανεπιστήμιο Yale
PhD, Φαρμακολογία, Πανεπιστήμιο Yale
MD, Πανεπιστήμιο Yale

Ο Δρ. Θεοχαρίδης είναι Υπεύθυνος Προγραμμάτων και Έρευνας Υγείας (part time). Είναι Καθηγητής Φαρμακολογίας & Εσωτερικής Ιατρικής και Διευθυντής της Μοριακής Ανοσοφαρμακολογίας και Φαρμάκων, Τμήμα Ανοσολογίας, Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Tufts (Βοστώνη), η οποία του απέδωσε βραβείο αριστείας στη Διδασκαλία δέκα φορές, το Διακεκριμένο Βραβείο Αναγνώρισης προσωπικού δύο φορές και το βραβείο Αποφοίτων για την Αριστεία του Τμήματος.

Έλαβε όλα τα πτυχία του (BA, MS, MPhil, PhD, MD) από το Πανεπιστήμιο Yale και του απονεμήθηκε το Βραβείο Έρευνας του Dean και η Τιμή Winternitz στην Παθολογία. Εκπαιδεύτηκε στην εσωτερική ιατρική στο Ιατρικό Κέντρο της Αγγλίας, όπου του απονεμήθηκε το βραβείο Oliver Smith «Αναγνωρίζοντας την αριστεία, τη συμπόνια και την εξυπηρέτηση». Έλαβε πιστοποιητικό παγκόσμιας ηγεσίας από τη Σχολή Νομικών και Διπλωματίας του Tufts Fletcher και μια υποτροφία στο Harvard Kennedy School. Έχει δημοσιεύσει 425 επιστημονικές εργασίες (32.056 αναφορές, h-factor 87) και 3 εγχειρίδια. Είναι μέλος της Επιτροπής Φαρμακευτικής Φαρμακευτικής της Μασαχουσέτης και της Διεθνούς Συμβουλευτικής Επιτροπής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κύπρου. Εισήχθη στην Εθνική Εταιρεία Ιατρικής Τιμής Alpha Omega Alpha και στο Hall of Fame των Σπάνιων Ασθενειών. Του απονεμήθηκε το Κοινοτικό Βραβείο του Δήμαρχου της Βοστόνης, το Βραβείο Dr. Papanicolau, το Βραβείο 2018 Who Is Who Lifetime Achievement καθώς και το Διακεκριμένο Ανθρωπιστικό Βραβείο. Είναι «Αρχων» του Οικουμενικού Πατριαρχείου της Κωνσταντινούπολης.

Μάθετε όλες τις λεπτομέρειες για το πρόγραμμα εδώ

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024