Διπλή παρουσία στον γύρο των «16» στα ατομικά αγωνίσματα του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος χαίρεται στην Οστράβα η ελληνική επιτραπέζια αντισφαίριση. Το βράδυ μπήκε στις θέσεις 1-16 του απλού κορασίδων η Μαλαματένια Παπαδημητρίου, που από την αρχή στοχεύει σε υψηλή θέση, ενώ λίγες ώρες πριν είχαν κάνει αυτό το βήμα ο Σωκράτης Γιαννούτσος και ο Αλέξανδρος Μαδέσης φτάνοντας ήδη σε πολύ καλό απολογισμό.
Αύριο θα κυνηγήσουν είσοδο στα προημιτελικά κι αν η προσπάθειά τους στεφθεί με επιτυχία τότε θα παίξουν για μετάλλιο οδηγώντας τα ελληνικά χρώματα σε νέες συγκινήσεις έπειτα από τις κορυφαίες διακρίσεις του Γιάννη Σγουρόπουλου το 2017 και το 2018. Ανταγωνιστικός ήταν και ο Ιάσωνας Κορδούτης στον γύρο των «32» του απλού νέων, όπως και ζευγάρια με ελληνική παρουσία στον αντίστοιχο γύρο των διπλών. Ήταν άσχημη εξέλιξη για την Παπαδημητρίου πάντως, ο πρόωρος αποκλεισμός στο διπλό κορασίδων, όπου ως νούμερο 2 είχαν υψηλές βλέψεις με την Κροάτισσα Αράποβιτς.
Στο απλό κορασίδων κατ’ αρχάς, η Παπαδημητρίου έβγαλε πείσμα και σωστές επιλογές στα κρίσιμα σημεία για να κάμψει δύσκολα τη Σόφι Έρλεϊ από την Ιρλανδία. Ισοφαρίστηκε από 2-0 μπροστά και πήρε στο όριο το 5ο και το 6ο σετ (11-5, 12-10, 6-11, 9-11, 12-10, 11-9). Αύριο το μεσημέρι (15:30) θα επιδιώξει την είσοδο στα προημιτελικά κόντρα στην Τσέχα Έλενα Σομέροβα και σημειώνουμε ότι στο απλό η πρωταθλήτρια Ελλάδας κορασίδων έχει στον πάγκο την προσωπική της προπονήτρια Λάουρα Νικουλάε.
Στο διπλό παίδων ο Μαδέσης και ο Γιαννούτσος δείχνουν και πάλι πόσο καλά συνεργάζονται. Νίκησαν με πολύ σταθερή απόδοση τους Εσθονούς Μάντις Μους/Μάρκος Πουκ με 3-0 (11-3, 11-7, 11-8) και αύριο το μεσημέρι (14:30) συναντούν τους Ρώσους Βλάντισλαβ Μακάροφ/Σεργκέι Ριζχόφ για μία θέση στην 8άδα.
Στο απλό νέων ο Ιάσωνας Κορδούτης στάθηκε εξαιρετικά κόντρα στον Αυστριακό Ματσιέλ Κολοτζιέτσικ, που είναι νούμερο 16 στα φαβορί του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος. Έχασε με 4-0 σετ για τον γύρο των «32», όμως πάλεψε πολύ το παιχνίδι και είναι ενδεικτικό ότι έχασε με την ελάχιστη διαφορά τα τρία πρώτα σετ (9-11, 15-17, 10-12, 5-11). Έτσι είχε τελικά το καλό πλασάρισμα στις θέσεις 17-32 του απλού νέων.
Στο διπλό νεανίδων η Ιωάννα Γερασιμάτου και η Ιβόνα Πέτριτς από το Μαυροβούνιο έφτασαν πολύ κοντά στην πρόκριση στη 16άδα, ώσπου κάμφθηκαν με 3-2 από τις Ουκρανές Αναστασία Ντιμιτρένκο/Βερόνικα Χουντ χάνοντας στην παράταση το 4ο και το 5ο σετ (5-11, 11-8, 13-11, 11-13, 12-14). Στο ίδιο αγώνισμα η Ντανιέλα Γραμματοπούλου-Χρυσοπούλου και η Ιταλίδα Ελίζα Αρμανίνι αποκλείστηκαν με 3-0 σετ από τις Λάουρα Τίφενμπρουνερ/Φάνι Χαράτζοβιτς από τη Γερμανία και την Ουγγαρία αντίστοιχα (7-11, 6-11, 6-11)
Στο διπλό κορασίδων η Μαλαματένια Παπαδημητρίου και η Χάνα Αράποβιτς δεν μπόρεσαν να προχωρήσουν ως 2ο φαβορί του αγωνίσματος. Έμειναν στις «32» χάνοντας με 3-2 το ισορροπημένο παιχνίδι κόντρα στις Μπιάνκα Μέι Ρόσου/Αντέλα Στρούνα από τη Ρουμανία (2-11, 10-12, 11-6, 11-9, 7-11).
Η παράσταση «Η Ευτυχία της Αργιθέας» επιχειρεί να δώσει φωνή σε όσες ζωές έμειναν στο περιθώριο της Ιστορίας, χωρίς εξιδανίκευση και χωρίς διδακτισμό — μόνο με παρουσία.
Από την Πέμπτη 23 Απριλίου, το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά κάνει μια βουτιά στον παλιό ελληνικό κινηματογράφο, με το έργο «Tζένη Τζένη - Ένα ηλιόλουστο Ρέκβιεμ»
Ο Ντράγκαν Σάκοτα εξήγησε στις δηλώσεις του πώς η ΑΕΚ κατάφερε να επιστρέψει στο δεύτερο ημίχρονο και να πάρει τη νίκη επί της Μπανταλόνα για το 1-0 στα προημIτελικά του BCL.
Μετά τη νίκη του ΠΑΟΚ επί της Μούρθια με 79-73, ο Παντελής Μπούτσκος αναφέρθηκε στη ρεβάνς επί ισπανικού εδάφους τονίζοντας πως η ομάδα του θα πρέπει να παίξει καλύτερα για να πάρει την πρόκριση.
Το ταχύρρυθμο σεμινάριο της Πέμπτης (2/4), απορίες για την ταλαιπωρία, πως εξηγείται το άγχος της ΚΕΔ, μπερδεμένοι διαιτητές, αλαλούμ με τους παρατηρητές και το βραβείο ενόψει του τελικού Κυπέλλου