Νέα παρέμβαση Ερντογάν στη Λιβύη κατά του στρατάρχη Χάφταρ
Να τερματιστούν οι «παράνομες επιθέσεις» των δυνάμεων του στρατάρχη Χαλίφα Χάφταρ ζήτησε ο τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σε συνάντηση που είχε με τον επικεφαλής της Κυβέρνησης Εθνικής Ενότητας (ΚΕΕ) της Λιβύης Φάγεζ αλ-Σάρατζ.
Ο τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ζήτησε την Παρασκευή το βράδυ τον τερματισμό των «παράνομων επιθέσεων» των δυνάμεων του στρατάρχη Χαλίφα Χάφταρ, του ισχυρού άνδρα της ανατολικής Λιβύης, σε συνάντηση που είχε με τον επικεφαλής της Κυβέρνησης Εθνικής Ενότητας (ΚΕΕ) της Λιβύης Φάγεζ αλ-Σάρατζ, σύμφωνα με ανακοίνωση της τουρκικής προεδρίας.
«Στήριξη στην κυβέρνηση»
«Ο πρόεδρος επαναδιατύπωσε τη στήριξή του στην κυβέρνηση (του Σάρατζ), αναγνωρισμένη από τη διεθνή κοινότητα και ζήτησε τον τερματισμό των παράνομων επιθέσεων από τις δυνάμεις του Χάφταρ», τονίζει στο ανακοινωθέν της η τουρκική προεδρία.
Ο Ερντογάν, η χώρα του οποίου υποστηρίζει τη λιβυκή κυβέρνηση που έχει την έδρα της στην Τρίπολη, συναντήθηκε μέσα στην ημέρα στην Κωνσταντινούπολη με τον Σάρατζ. Προχθές, ο τούρκος πρόεδρος είχε πει πως ο στρατάρχης Χάφταρ, «δεν είναι παρά ένας πειρατής».
Κορυφώθηκε η ένταση
Οι εντάσεις ανάμεσα στην Αγκυρα και τον Χάφταρ κορυφώθηκαν τις τελευταίες ημέρες με τη σύλληψη από τις δυνάμεις του έξι τούρκων υπηκόων, οι οποίοι απελευθερώθηκαν στην αρχή της εβδομάδας.
Ο στρατάρχης είχε απειλήσει την περασμένη Παρασκευή να βάλει στο στόχαστρο τα τουρκικά συμφέροντα στη χώρα του, κατηγορώντας την Αγκυρα ότι υποστηρίζει στρατιωτικά τους αντιπάλους του της ΚΕΕ, με αποτέλεσμα να δεχθεί αυστηρή προειδοποίηση από την τουρκική κυβέρνηση.
Πηγή: ΑΠΕ
- Βέροια: Κατέρρευσε τμήμα αρχαίου τείχους στην αυλή του – Πινγκ πονγκ ευθυνών μεταξύ Αρχαιολογίας και Δήμου
- Φοροαπαλλαγές: Μπαίνουν στο μικροσκόπιο των Βρυξελλών – Κατηγορίες και κόστη
- To ΠΑΣΟΚ, οι συνεργασίες και το μήνυμα στον Τσίπρα
- Τι γράφουν στο Μεξικό για Κρουζ Αζούλ και Γιακουμάκη
- Ζεφύρι: Μάχη για τη ζωή της δίνει 3χρονη που παρασύρθηκε από αυτοκίνητο
- «Αφιέρωμα στη Nina Simone»: Στις 6 Ιουνίου στο Theatre of the No
- Αρκάς: Η καλημέρα της Πέμπτης
- Πάτρα: Νέος θάνατος κρατούμενου στις φυλακές Αγίου Στεφάνου – Στους 7 οι νεκροί μέσα σε λίγες εβδομάδες
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις







![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 04.06.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/06/pexels-josh-hild-1270765-4606770-315x220.jpg)





































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442