Ρωσία: «Εντοπίσαμε προσπάθειες κυβερνοεπίθεσης των ΗΠΑ στα δίκτυα υποδομών»
Το Σάββατο οι New York Times ανέφεραν ότι οι ΗΠΑ έχουν πολλαπλασιάσει τις ψηφιακές διεισδύσεις στο ηλεκτρικό δίκτυο και σε άλλους στόχους στη Ρωσία για να απευθύνει προειδοποίηση στη Μόσχα, που είναι ύποπτη ότι κάνει το ίδιο στις Ηνωμένες Πολιτείες, και για να προετοιμάσει μια ενδεχόμενη κυβερνοεπίθεση σε περίπτωση μείζονος σύγκρουσης μεταξύ των δύο χωρών
Η Ρωσία αποκάλυψε προσπάθειες των Ηνωμένων Πολιτειών να εξαπολύσουν κυβερνοεπιθέσεις σε ρωσικά δίκτυα υποδομών, μετέδωσαν τα πρακτορεία RIA και TASS επικαλούμενα μια μη κατονομαζόμενη πηγή των υπηρεσιών ασφαλείας.
Το Σάββατο η εφημερίδα New York Times ανέφερε σε ένα ρεπορτάζ της ότι οι ΗΠΑ έχουν πολλαπλασιάσει τις ψηφιακές διεισδύσεις στο ηλεκτρικό δίκτυο και σε άλλους στόχους στη Ρωσία για να απευθύνει προειδοποίηση στη Μόσχα, που είναι ύποπτη ότι κάνει το ίδιο στις Ηνωμένες Πολιτείες, και για να προετοιμάσει μια ενδεχόμενη κυβερνοεπίθεση σε περίπτωση μείζονος σύγκρουσης μεταξύ των δύο χωρών.
Σύμφωνα με τους αμερικανούς αξιωματούχους που επικαλείται η εφημερίδα, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δεν έχει ενημερωθεί λεπτομερώς για τις επιχειρήσεις αυτές. Και αυτό διότι το Πεντάγωνο και οι υπηρεσίες πληροφοριών διστάζουν να ενημερώσουν τον πρόεδρο για επιχειρήσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη κατά της Ρωσίας «επειδή φοβούνται την αντίδρασή του και μπροστά στο ενδεχόμενο να τις ματαιώσει ή να τις συζητήσει με ξένους αξιωματούχους, όπως έκανε το 2017 όταν αναφέρθηκε σε μια ευαίσθητη επιχείρηση στη Συρία μπροστά στον ρώσο υπουργό Εξωτερικών».
Νωρίτερα σήμερα ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου είπε ότι το ρεπορτάζ της εφημερίδας είναι «ανησυχητικό» και δείχνει ότι ένας κυβερνοπόλεμος είναι θεωρητικά πιθανός.
Σύμφωνα με την πηγή την οποία επικαλούνται τα πρακτορεία, οι «ξένες κυβερνοεπιθέσεις» στη Ρωσία είχαν ως στόχο κυρίως τις μεταφορές, τις ενεργειακές εγκαταστάσεις και τις τράπεζες.
Η Σονάτα του Σεληνόφωτος, ο σκηνικός μονόλογος του μεγάλου ποιητή Γιάννη Ρίτσου, θα παρουσιαστεί για μία μοναδική βραδιά τη Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου στο θέατρο Ολύμπια «Μαρία Κάλλας».
Στις 30 και 31 Ιανουαρίου, στο Ολύμπια θα πραγματοποιηθεί η συναυλία «Δύο Επέτειοι, Μία Σκηνή» - αφορμή τη συμπλήρωση 30 δημιουργικών χρόνων του συνθέτη Κώστα Λειβαδά και για τα 40 χρόνια της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης» του Δήμου Πατρέων.