Στο «στόχαστρο» ξανά η Ελλάδα – Ερωτηματικό αν o Τσακαλώτος θα πάει στο Eurogroup
Αυστηρά μηνύματα στέλνουν οι θεσμοί προς την κυβέρνηση τα οποία προδιαθέτουν για ένα δύσκολο Eurogroup στις 13 Ιουνίου.
Αυστηρά μηνύματα στέλνουν οι θεσμοί προς την κυβέρνηση τα οποία προδιαθέτουν για ένα δύσκολο Eurogroup στις 13 Ιουνίου.
Εφόσον ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος εκπροσωπήσει την χώρα σε αυτή την σύνοδο της ευρωζώνης θα έχει δύσκολο διάλογο με τους ομολόγους του στο περιθώριο του Συμβουλίου, ιδιαίτερα μετά την πρωτοβουλία του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα να προχωρήσει μονομερώς και χωρίς απόφαση από το Eurogroup στην κατάργηση της προνομοθετημένης μείωσης για το αφορολόγητο ποσό.
Μπορεί στο Eurogroup της Πέμπτης το επίσημο πρόγραμμα δεν προβλέπει συζήτηση για την Ελλάδα, πλην όμως ευρωπαϊκές πηγές πιθανολογούν ότι οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης δεν θα χάσουν την τελευταία ευκαιρία πριν από τις ελληνικές εκλογές να απευθύνουν και διά ζώσης τα αυστηρά μηνύματα που ήδη έστειλε η έκθεση ενισχυμένης εποπτείας της Κομισιόν.
Αποδέκτης των μηνυμάτων θα είναι βεβαίως ο κ. Τσακαλώτος , εφόσον παραστεί στη συνάντηση των υπουργών Οικονομικών στο Λουξεμβούργο, όπως διαμηνύεται από το υπουργείο Οικονομικών, παρότι οι ομόλογοί του γνωρίζουν πως πιθανότατα δεν θα είναι αυτός που θα κληθεί να λύσει τα προβλήματα, στα οποία θα αναφερθούν.
Τα «καμπανάκια» που χτυπά η Κομισιόν αφορούν τις παροχές Τσίπρα και τον κίνδυνο στον οποίο αυτές θέτουν την επίτευξη του στόχου για πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% του ΑΕΠ, καθώς επίσης και τις καθυστερήσεις στις ιδιωτικοποιήσεις και σε άλλες μεταρρυθμίσεις, όπως η εξόφληση των ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου, η μείωση των κόκκινων δανείων.
Σε κάθε περίπτωση, και ενώ επίκειται μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες η δημοσίευση και της έκθεσης του ΔΝΤ για την Ελλάδα, είναι πλέον δεδομένο ότι η ουσιαστική συζήτηση για την ελληνική οικονομία θα πραγματοποιηθεί τον Σεπτέμβριο.
Υπάρχει μια ακόμη προγραμματισμένη συνεδρίαση του Eurogroup στις 8 Ιουλίου. Δεδομένου όμως ότι πρόκειται για την επομένη των εθνικών εκλογών στην Ελλάδα, θεωρείται δεδομένο ότι ούτε στην επόμενη συνεδρίαση δεν θα υπάρξει σχετική συζήτηση.
- Γιάννης Παπαμιχαήλ: Πήρε εξιτήριο μετά από νοσηλεία 5 ημερών στο Ασκληπιείο της Βούλας
- Συντριβή στρατιωτικού ελικοπτέρου στην Αγγλία – Νεκρά όλα τα μέλη του πληρώματος [βίντεο]
- «MEGA News Επικαιρότητα» με τη Βελίκα Καραβάλτσιου και το Σαββατοκύριακο
- Εκλογές για τη νέα ηγεσία στον Άρειο Πάγο – Ποιοι ήρθαν πρώτοι σε ψήφους
- Φινλανδία: Άνδρας κατηγορείται για σεξουαλική κακοποίηση 361 παιδιών
- Συνάντηση του Δημάρχου Χανίων με την Αντιπρόσωπο της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στην Ελλάδα
- Σας έχουμε καλά νέα: O Κέιν Πάρσονς σιγομαγειρεύει ένα «Backrooms 2»
- Ολυμπιακός: Οι οδηγίες προς τους φιλάθλους για το Game 1 με τον Παναθηναϊκό
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 03.06.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/06/pexels-benjaminfarren-11727472-1-315x220.jpg)
































![Συντριβή στρατιωτικού ελικοπτέρου στην Αγγλία – Νεκρά όλα τα μέλη του πληρώματος [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/06/Gemini_Generated_Image_eymhixeymhixeymh-315x220.png)












































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442