Τα πρώτα ονόματα που θα αναλάβουν υπηρεσιακοί στην προεκλογική περίοδο, έχουν ήδη αρχίσει να πέφτουν στο τραπέζι. Οπως είναι εδώ και μέρες γνωστό, η Εφη Αχτσιόγλου θα αναλάβει εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ και θα είναι το «μυαλό» στο στρατηγείο της Κουμουνδούρου από την οποία θα «τρέχει» ο προεκλογικός αγώνας του κυβερνώντος κόμματος.
Τη θέση του κυβερνητικού εκπροσώπου αναμένεται να αναλάβει ο υφυπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Λευτέρης Κρέτσις, ο οποίος πρόσφατα είχε μπει στο στόχαστρο για τις χλιδάτες διακοπές με κότερο. Είναι από τους βασικούς πρωταγωνιστές του τηλεοπτικού Βατερλώ του ΣΥΡΙΖΑ με τη χορήγηση των αδειών.
Για τη θέση του υπουργού Εσωτερικών ακούγεται το όνομα του καθηγητή Μιχάλη Σταθόπουλου ή του Αντώνη Ρουπακιώτη.
Η Σονάτα του Σεληνόφωτος, ο σκηνικός μονόλογος του μεγάλου ποιητή Γιάννη Ρίτσου, θα παρουσιαστεί για μία μοναδική βραδιά τη Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου στο θέατρο Ολύμπια «Μαρία Κάλλας».
Στις 30 και 31 Ιανουαρίου, στο Ολύμπια θα πραγματοποιηθεί η συναυλία «Δύο Επέτειοι, Μία Σκηνή» - αφορμή τη συμπλήρωση 30 δημιουργικών χρόνων του συνθέτη Κώστα Λειβαδά και για τα 40 χρόνια της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης» του Δήμου Πατρέων.