Η κορεατική φίρμα αποφάσισε να διευρύνει περαιτέρω τις επιλογές του μικρότερου SUV της, προσθέτοντας μια νέα ηλεκτροκίνητη έκδοση η οποία αυτή την φορά ανήκει στο υβριδικό είδος και, από το προσεχές φθινόπωρο, πρόκειται να συμπληρώσει την ήδη πολυσυλλεκτική γκάμα του η οποία εκτός από τις συμβατικές εκδόσεις βενζίνης και diesel περιλαμβάνει, ως γνωστόν, και δύο αμιγώς ηλεκτρικές.

Αν εξαιρέσει κανείς τις νέου σχεδιασμού ζάντες 16 ή προαιρετικά 18 ιντσών και τα διακριτικά Hybrid στο πίσω τμήμα, το Kona Hybrid δεν διαφέρει σε τίποτα σχεδιαστικά σε σχέση με τις μέχρι σήμερα γνωστές εκδόσεις βενζίνης και diesel.

Σε ό,τι αφορά την ειδοποιό διαφορά, δηλαδή το υβριδικό σύνολο με το οποίο εξοπλίζεται, αποτελείται από τον τετρακύλινδρο κινητήρα βενζίνης GDi 1,6 λίτρων ισχύος 105 ίππων και ηλεκτρικό μοτέρ με απόδοση 43,5 ίππων.

Η συνδυαστική ισχύς διαμορφώνεται σε 141 ίππους και 265 Nm ροπής ενώ το σύνολο συμπληρώνει η παρουσία μπαταριών ιόντων λιθίου 1,56 kWh. Αξίζει να σημειωθεί επίσης ότι η έκδοση είναι αποκλειστικά διαθέσιμη με έξι σχέσεων κιβώτιο διπλού συμπλέκτη.

Σύμφωνα με τις συστάσεις, το Kona Hybrid επιταχύνει από 0-100 χλμ./ώρα σε 11,2 δευτερόλεπτα ενώ η μέγιστη ταχύτητά του διαμορφώνεται σε 160 χλμ./ώρα. Σε ό,τι αφορά τα κρισιμότερα για το είδος όπου ανήκει μεγέθη αποδοτικότητας, οι αρχικές εκτιμήσεις κάνουν λόγο για μέση κατανάλωση καυσίμου 3,9 λίτρων/100 χλμ. μέγεθος που ισοδυναμεί με εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα 99 γρ./χλμ.

Στο βασικό εξοπλισμό του Kona Hybrid εντάσσεται κεντρική οθόνη αφής επτά ιντσών ενώ προαιρετικά, οι μελλοντικοί ιδιοκτήτες του μπορούν να επιλέξουν οθόνη 10,25 ιντσών καθώς και σουίτα συστημάτων ασφαλείας η οποία περιλαμβάνει μεταξύ άλλων σύστημα προειδοποίησης για εμπρόσθια σύγκρουση και σύστημα ανίχνευσης πεζών και ποδηλατών. Οι αγοραστές θα μπορούν επίσης να το εξοπλίσουν με αυτόματα ρυθμιζόμενο cruise control, σύστημα διατήρησης της πορείας στη λωρίδα κυκλοφορίας, περιοριστή ταχύτητας, σύστημα ειδοποίησης για τα τυφλά σημεία και για τυχόν εμπόδια στην οπισθοπορεία.

Γράψτε το σχόλιό σας