Συνήθως μιλάμε για πρώτους των πρώτων στις Πανελλαδικές. Να, όμως, που έχει ενδιαφέρον να δούμε κάποιον πρώτο και σε σταυρούς στις εκλογές.

Ετσι, η 33χρονη Έφη Κουτεντάκη αναδείχθηκε πρώτη σε σταυρούς στην Περιφέρεια Κρήτης σημειώνοντας επίδοση-ρεκόρ, αφού συγκέντρωσε περισσότερους από 13.000 σταυρούς στην περιφερειακή ενότητα Ηρακλείου.

Η Κουτεντάκη, που εκλέγεται με τον συνδυασμό του Σταύρο Αρναουτάκη για 3η συνεχόμενη φορά, κατάγεται από τη Γέργερη Ηρακλείου, έχει ήδη σημαντική αυτοδιοικητική εμπειρία, ενώ διακρίνεται για τον ιδιαίτερο δυναμισμό της αλλά και την αμεσότητα στην επαφή της με την κοινωνία. Πολλοί μιλούν για εκλογικό φαινόμενο, αφού η πρωτιά μιας 33χρονης στην παραδοσιακά «ανδροκρατούμενη» Κρήτη, έχει προκαλέσει μεγάλη και θετική έκπληξη στο νησί. Σημειώνεται ότι μεγάλη συζήτηση σε όλη τη χώρα έχει δημιουργήσει η θριαμβευτική επικράτηση με ποσοστό πάνω από 60% του Σταύρου Αρναουτάκη, ο οποίος κατάφερε να υπερβεί την πολιτική πόλωση και να συγκεντρώσει υποστήριξη από όλους τους πολιτικούς χώρους.