Playoffs Basket league : Ορίστηκε το Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός
Τα playoffs θα αρχίσουν το απόγευμα του Σαββάτου (18/5) με τρεις αναμετρήσεις, ενώ το ντέρμπι ανάμεσα σε Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό ορίστηκε για τη Δευτέρα (20/5)
Εν αναμονή της απόφασης του ΑΣΕΑΔ για την προσφυγή του Ολυμπιακού, ο ΕΣΑΚΕ ανακοίνωσε το πρόγραμμα των play offs.
Συγκεκριμένα, το Σάββατο (18/5) θα γίνουν οι πρώτοι τρεις αγώνες, ενώ τη Δευτέρα (20/5) προγραμματίστηκε το ντέρμπι Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός στο ΟΑΚΑ.
Η πρώτη χρονικά αναμέτρηση θα είναι στις 17:00 του Σαββάτου μεταξύ Προμηθέα και ΠΑΟΚ, ενώ στις 19:30 θα ακολουθήσουν οι αναμετρήσεις ΑΕΚ – Χολαργός και Περιστέρι – Ήφαιστος Λήμνου. Στις 19:00 τη Δευτέρα θα ολοκληρωθεί το πρόγραμμα των πρώτων αγώνων με το ντέρμπι αιωνίων, ενώ οι δεύτεροι αγώνες της πρώτης φάσης προγραμματίστηκαν για την Τετάρτη (22/5) και την Πέμπτη (23/5).
Σε περίπτωση που χρειαστούν και τρίτα παιχνίδια στις σειρές, θα διεξαχθούν το Σάββατο (25/5) και την Δευτέρα (27/5). Αξίζει να σημειωθεί πως η ομάδα που θα προκριθεί χρειάζεται δύο νίκες στον πρώτο γύρο των play off. Ο ΕΣΑΚΕ ζήτησε από την ΚΕΔ να ορίσει διαιτητές, η οποία θα συνεδριάσει αύριο (17/5) για τους ορισμούς.
Ο καθηλωτικός μονόλογος του Ανδρέα Φλουράκη «ΤΑΠ ΑΟΥΤ» ανεβαίνει στο ανανεωμένο Μικρό Γκλόρια. Το κείμενο ζωντανεύει στη σκηνή με τον Τάσο Κορκό στην ερμηνεία, ενώ τη σκηνοθετική επιμέλεια υπογράφει ο Θανάσης Ισιδώρου.
Ο Παναθηναϊκός προσπαθεί να κάνει μία μεγάλη μεταγραφή από το NBA και όπως αναφέρουν ιταλικά δημοσιεύματα, ενδιαφέρεται για τους Γιαμπουσέλε και Χέις Ντέιβις.
Ραντεβού με την ΑΕΚ έκλεισε ο ΟΦΗ στα προημιτελικά του Κυπέλλου καθώς επικράτησε με 2-0 του Αστέρα στο Παγκρήτιο. Από το 40′ με παίκτη λιγότερο λόγω αποβολής του Γιαμπλόνσκι οι Αρκάδες.
Μετά από ένα παιχνίδι με χαρακτήρα ντέρμπι, ο Αθηναϊκός πήρε την πρόκριση στο Final Four του Κυπέλλου Ελλάδας γυναικών, επικρατώντας με 82-70 του Ολυμπιακού στον προημιτελικό.