Τροπολογία από ΝΔ για μείωση του ΦΠΑ σε όλα τα προϊόντα εστίασης
Η αξιωματική αντιπολίτευση θα καταθέσει άμεσα τροπολογία για την μείωση του ΦΠΑ στο 13% σε όλα τα προϊόντα της εστίασης, ζητώντας από την κυβέρνηση να την υπερψηφίσει.
Τροπολογία με την οποία επεκτείνεται σε όλα τα προϊόντα εστίασης ο μειωμένος συντελεστής ΦΠΑ, 13%, αναμένεται να καταθέσει άμεσα η Νέα Δημοκρατία, καλώντας την κυβέρνηση να την υπερψηφίσει.
Όπως είπε στην Ολομέλεια της Βουλής ο εισηγητής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Γιάννης Βρούτσης η ΝΔ καλεί την κυβέρνηση να ψηφίσει την τροπολογία αυτή, ώστε να επανέλθει ο ΦΠΑ σε όλα τα προϊόντα της εστίασης στο 13%, «όπως άλλωστε τον βρήκε όταν ανέλαβε την διακυβέρνηση, τον αύξησε στο 24% και τώρα τον επαναφέρει στο ίδιο επίπεδο μόνον για τα μισά προϊόντα».
«Αυτόν τον ΦΠΑ της εστίασης τον είχαμε πάρει και τον είχαμε πάει εμείς στο 13%, κύριε Τσακαλώτο. Τον πήρατε εσείς και τον πήγατε στο 24%. Και με αυτό το 24%, που τώρα μετά επαίνων λέτε ότι μειώνετε, κάνετε ημιτελή δουλειά. Κάνετε μία δουλειά, στην οποία, ουσιαστικά, το 55% αυτών που επηρεάζουν τον ΦΠΑ της εστίασης μένει απ’ έξω. Γι’ αυτό λοιπόν τον λόγο, θα αναμετρηθείτε με την τροπολογία που θα καταθέσει η Νέα Δημοκρατία και θα είναι η πραγματική μείωση του ΦΠΑ στο σύνολο της εστίασης, όπως το είχαμε κάνει πράξη το 2014 κι όπως το λέμε στο οικονομικό μας πρόγραμμα» είπε ο Γιάννης Βρούτσης προς τον υπουργό Οικονομικών μετά την τοποθέτηση του κ. Τσακαλώτου επί της επίμαχης τροπολογίας.
«Θα κληθείτε να απαντήσετε: Θα ψηφίσετε ή όχι τη μείωση του ΦΠΑ της εστίασης εκεί που το παραλάβατε στο 2014 ή θα λέτε ότι μειώσατε τον ΦΠΑ και θα είστε ακόμα πολύ μακριά από το 2014;» είπε καταλήγοντας ο Γ. Βρούτσης.
- Φωτεινή Αθερίδου: «Πήρα αγωγή και έκανα ψυχοθεραπεία για τις κρίσεις πανικού»
- ΚΚΕ: Μόνο ο λαός της Βενεζουέλας είναι αρμόδιος να καθορίσει τις εξελίξεις στην πατρίδα του
- Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (22/1): «Δράση» με Europa League και «αιώνιους» στη Euroleague
- Το δίλημμα που θέτει ο Τραμπ με το Συμβούλιο Ειρήνης σε ένα τοξικό γεωπολιτικό περιβάλλον
- Μινεσότα: Η ICE συνέλαβε 5χρονο αγοράκι που επέστρεφε από το νηπιαγωγείο
- «MEGA ΓΕΓΟΝΟΤΑ»: Η μεγάλη δημοσκόπηση της Metron Analysis απόψε στις 19.45
- Την θλίψη τους για τον άδικο χαμό του λιμενικού εξέφρασαν ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου και ο Δήμαρχος Β. Κυνουρίας
- Καραμανλής – Σαμαράς στην Καλαμάτα: Μια συνύπαρξη με ιδιαίτερη σημειολογία
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 22.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/josh-gordon-h8Od9ze-0o-unsplash-315x220.jpg)



























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442