Πακιστάν: Πέντε νεκροί από την ένοπλη επίθεση σε ξενοδοχείο
Οι δυνάμεις ασφαλείας του Πακιστάν σκότωσαν σήμερα και τους τρεις ενόπλους που είχαν εισβάλλει σε ένα πολυτελές ξενοδοχείο της πόλης Γκουαντάρ, στην νοτιοδυτική επαρχία του Μπαλουτσιστάν, στο Πακιστάν, έπειτα από μάχη ανάμεσά τους που διήρκεσε 24 ώρες, ανακοίνωσαν αξιωματούχοι.
Οι δυνάμεις ασφαλείας του Πακιστάν σκότωσαν σήμερα και τους τρεις ενόπλους που είχαν εισβάλλει σε ένα πολυτελές ξενοδοχείο της πόλης Γκουαντάρ, στην νοτιοδυτική επαρχία του Μπαλουτσιστάν, στο Πακιστάν, έπειτα από μάχη ανάμεσά τους που διήρκεσε 24 ώρες, ανακοίνωσαν αξιωματούχοι.
Τέσσερις πολίτες και ένας στρατιώτης σκοτώθηκαν κατά την επίθεση που εκδηλώθηκε χθες στο ξενοδοχείο πέντε αστέρων Pearl Continental.
Στη διάρκεια της νύχτας οι αρχές ισχυρίστηκαν ότι όλοι οι ένοπλοι ήδη είχαν σκοτωθεί και η πολιορκία του ξενοδοχείου είχε λήξει, αλλά σήμερα προέκυψε ότι οι δράστες ήταν ακόμη μέσα στο ξενοδοχείο και κρατούσαν ομήρους.
Έπειτα από τη σύγχυση που επικράτησε και οδήγησε σε εικασίες, ο στρατός ανακοίνωσε νωρίτερα σήμερα ότι και οι τρεις ένοπλοι είναι νεκροί και ότι το επεισόδιο έληξε.
Τουλάχιστον έξι άνθρωποι–ανάμεσά τους και τέσσερις φρουροί ασφαλείας–τραυματίστηκαν από την ανταλλαγή πυροβολισμών που ξεκίνησε χθες το μεσημέρι.
Ο στρατός ανακοίνωσε ότι οι ένοπλοι τοποθέτησαν βόμβες αφού εισέβαλαν στο ξενοδοχείο και αποσυνέδεσαν τα συστήματα επικοινωνίας καθυστερώντας την επιχείρηση των αρχών.
Άνδρες των ειδικών δυνάμεων διέσωσαν πρώτα τους ενοίκους του ξενοδοχείου και το προσωπικό προτού ξεκινήσουν την επιχείρηση για την εξουδετέρωση των δραστών, ανακοίνωσε ο στρατός, αντικρούοντας προηγούμενη ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία δεν υπήρχαν ένοικοι στο ξενοδοχείο όταν εκδηλώθηκε η επίθεση.
Ο Απελευθερωτικός Στρατός του Μπαλουτσιστάν (BLA), μια ομάδα από ένοπλους αντάρτες που διεκδικεί την αυτονομία της επαρχίας, ανέλαβε χθες την ευθύνη για την επίθεση.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
- «Δείξε τι μπορεις να κάνεις»: Στη νέα εποχή της εργασίας, ένα καλό βιογραφικό δεν αρκεί
- Οι «βόλτες» της δικογραφίας για τις υποκλοπές ας μην οδηγήσουν σε παραγραφή και συγκάλυψη
- «Σκοτώνουν τα άλογα όταν γεράσουν»: 8 επιπλέον παραστάσεις στο θέατρο Εν Αθήναις
- The Expla-in Project | Τζέφρι ‘Eπσταϊν: Πώς λειτουργούσε το κύκλωμα;
- Ποιες χώρες εκδίδουν τα περισσότερα διαβατήρια σε «πολίτες εκτός ΕΕ»; – Σε ποια θέση βρίσκεται η Ελλάδα
- Πάσχα: Σήμερα η «μεγάλη έξοδος» – Γεμάτα φεύγουν τα πλοία
- Αρκάς: Η καλημέρα της Μεγάλης Πέμπτης
- Τραμπ για εκεχειρία: Όλα τα πλοία και αεροσκάφη των ΗΠΑ θα παραμείνουν γύρω από το Ιράν
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 09.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/evgeni-tcherkasski-6AcF6hcRU8A-unsplash-1-315x220.jpg)
































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442