Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κρουαζιέρες

Κρουαζιέρες

Η πρώτη φορά Αριστερά δεν επέφερε μόνο τις γνωστές οικονομικές, κοινωνικές και πλείστες όσες άλλες ζημίες στην χώρα. Το έκανε ενώ τα πρωτοπαλίκαρά της το γλεντούσαν σε κότερα, με πούρα και υπηρέτες

Είναι ο κ. Τσίπρας ο μοναδικός Πρωθυπουργός που έχει απολαύσει την χλιδή στο κότερο ενός επιχειρηματία;

Όχι δεν είναι. Το έχουν κάνει κι άλλοι.

Είναι όμως ως γνωστόν ο μοναδικός που λέει ότι πολεμάει αλύπητα το κεφάλαιο και ότι δεν συνδιαλέγεται με την διαπλοκή, την ίδια στιγμή που χαριεντίζεται με τους εκπροσώπους του κεφαλαίου, είτε κρυφά είτε φανερά.

Υπάρχει όμως μία άλλη διαφορά, η οποία κάνει την περίπτωση του Τσίπρα πιο προκλητική και προβληματική.

Στο σκάφος της οικογένειας Παναγοπούλου ο Πρωθυπουργός δεν βρέθηκε ως φιλοξενούμενος. Δεν τον πήραν μαζί τους οι ιδιοκτήτες σε μία βαρκάδα.

Το σκάφος του παραχωρήθηκε προς αποκλειστική χρήση. Και εκείνος απόλαυσε τις ανέσεις του και την ξεκούραση που του προσέφερε με το παραπάνω.

Η λεπτομέρεια αυτή καθιστά την υπόθεση πολύ σοβαρότερη απ’ ό,τι επιχειρούν να την παρουσιάσουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, ψελλίζοντας διάφορα χαριτωμένα για την προσωπική φιλία του κ. Τσίπρα με την εφοπλιστική οικογένεια.

Η παροχή αυτή είχε κόστος, κάποιες δεκάδες χιλιάδες ευρώ. Και προφανώς ήταν ένα δώρο. Ενδεχομένως χωρίς αξίωση ανταλλάγματος, δεν το ξέρουμε. Όμως ήταν δώρο. Και μάλιστα πολύ ακριβό.

Υπάρχει παρανομία; Γι’ αυτό θα πρέπει να αποφανθούν κάποιοι αρμόδιοι. Μπορεί να θεωρείται βέβαιο ότι διαδικασίες θα κινηθούν και κάποια στιγμή απαντήσεις θα υπάρξουν.

Όσο όλα αυτά θα εκκρεμούν, η προσπάθεια του κ. Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ να ισχυριστούν ότι δεν πρόκειται για θέμα σοβαρό και δεν έχει πολιτικό περιεχόμενο, θα προσβάλει την νοημοσύνη και το φιλότιμο των πολιτών.

Είναι θέμα κατ’ εξοχήν πολιτικό και ενδεικτικό του χαρακτήρα της κυβέρνησης αυτής. Η πρώτη φορά Αριστερά δεν επέφερε μόνο τις γνωστές οικονομικές, κοινωνικές και πλείστες όσες άλλες ζημίες στην χώρα. Το έκανε ενώ τα πρωτοπαλίκαρά της το γλεντούσαν σε κότερα, με πούρα και υπηρέτες.

Τώρα που η ώρα του λογαριασμού πλησιάζει, όλοι αυτοί νομίζουν ότι μπορούν να επιβάλλουν το θέμα της συζήτησης. Είναι φανερό ότι δεν μπορούν πλέον. Νομίζουν ότι πετώντας ψίχουλα στους πεινασμένους και επιχειρώντας να εξαγοράσουν ψήφους, θα συγχωρεθούν οι αμαρτίες τους.

Το πιθανότερο είναι ότι θα πληρώσουν για όλες μαζί σωρευτικά στις εκλογές. Και πιθανώς ακριβά. Μπορεί και να μην τους ενοχλεί όμως. Θα έχουν τον καιρό να κάνουν κρουαζιέρες στα κότερα των φίλων τους για να ξεκουραστούν και να χαλαρώσουν.

Ή μήπως τότε δεν θα τους τα παραχωρεί κανείς;

Sports in

Πιτίνο: «Ο κόσμος του Παναθηναϊκού ήταν ο έκτος παίκτης»

Ο Ρικ Πιτίνο αποθέωσε τον Παναθηναϊκό για τη νίκη του απέναντι στη Μακάμπι Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024