Το G7 προειδοποιεί τον στρατάρχη Χάφταρ στη Λιβύη
«Πιστεύουμε σθεναρά ότι δεν υπάρχει καμία στρατιωτική λύση στη σύρραξη στη Λιβύη», ανακοίνωσαν οι υπουργοί Εξωτερικών της Γαλλίας, της Βρετανίας, της Γερμανίας, των ΗΠΑ, της Ιταλίας, της Ιαπωνίας και του Καναδά.
Οι υπουργοί Εξωτερικών της Ομάδας των Επτά (G7) σε ανακοίνωσή τους εξέφρασαν την έντονη αντίθεσή τους σε κάθε στρατιωτική δράση στη Λιβύη και χωρίς να τον κατονομάσουν άμεσα, προειδοποίησαν τον στρατάρχη Χαλίφα Χάφταρ ενάντια στην επίθεσή του στην Τρίπολη.
«Δεν υπάρχει καμία στρατιωτική λύση»
«Πιστεύουμε σθεναρά ότι δεν υπάρχει καμία στρατιωτική λύση στη σύρραξη στη Λιβύη», ανακοίνωσαν οι ΥΠΕΞ της Γαλλίας, της Βρετανίας, της Γερμανίας, των ΗΠΑ, της Ιταλίας, της Ιαπωνίας και του Καναδά, εν μέσω της συνόδου G7 που φιλοξενείται στην πόλη Ντινάρ της Γαλλίας.
«Τασσόμαστε σθεναρά κατά οποιασδήποτε στρατιωτικής δράσης στη Λιβύη. Κάθε παράγοντας ή παράταξη στη χώρα που επισπεύσει περαιτέρω εμφύλιο πόλεμο βλάπτει αθώους ανθρώπους και στέκεται εμπόδιο στην ειρήνη που οι Λίβυοι δικαιούνται», υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση.
Πηγή: ΑΠΕ
- Στα λευκά «ντύθηκε» η Κωνσταντινούπολη την πρώτη ημέρα του χρόνου – Χιονοστιβάδες στην πόλη Βαν [βίντεο]
- Η Ταϊβάν δεσμεύεται να υπερασπιστεί την κυριαρχία της μετά τις στρατιωτικές ασκήσεις της Κίνας
- Εισβολές και ναρκοτρομοκρατία: Πώς η «έκτακτη ανάγκη» έγινε η καραμέλα του Τραμπ για την επέκταση της εξουσίας του
- Ο Νικολάς Μαδούρο ως «ταξιτζής» δηλώνει έτοιμος για να συζητήσει με τις ΗΠΑ για πετρέλαιο και ανάπτυξη
- Η ειρήνη στην Ουκρανία δεν θα είναι απαραίτητα δίκαιη λέει ο Φινλανδός πρόεδρος Αλεξάντερ Σταμπ
- Κροατία: H δημόσια ραδιοφωνία της χώρας HRT προσπαθεί να μπει στο βιβλίο των Ρεκόρ Γκίνες
- Γκάμπια: Τουλάχιστον 7 νεκροί, πολλοί αγνοούμενοι στο ναυάγιο πλεούμενου με μετανάστες
- Σε νοσοκομείο τη Μόσχας νοσηλεύτηκε ο Ραμζάν Καντίροφ – «Με δυσκολία τον επανέφεραν στη ζωή»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 02.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/daniel-joshua-fzbasFbCNww-unsplash-315x220.jpg)








![Στα λευκά «ντύθηκε» η Κωνσταντινούπολη την πρώτη ημέρα του χρόνου – Χιονοστιβάδες στην πόλη Βαν [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/konstantinopole-150x79.jpg)



![Στα λευκά «ντύθηκε» η Κωνσταντινούπολη την πρώτη ημέρα του χρόνου – Χιονοστιβάδες στην πόλη Βαν [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/konstantinopole-315x220.jpg)

















![Στους έξι οι νεκροί από τις διαδηλώσεις στο Ιράν – Επίθεση σε αστυνομικό τμήμα [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/2026-01-01T103319Z_1492501376_RC21RIAC8O1I_RTRMADP_5_IRAN-ECONOMY-PROTESTS-315x220.jpg)





























Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442