Η εξαγωγή σερβικών όπλων και στρατιωτικού εξοπλισμού αυξήθηκε κατά 13,9%, και στους μεγαλύτερους αγοραστές συγκαταλέγεται η Αμερική, ενώ το μεγαλύτερο μέρος της παραγωγής της εγχώριας αμυντικής βιομηχανίας είναι εξαγώγιμο, ανέφερε η σερβική ραδιοτηλεόραση.

«Από τη συνολική παραγωγή, εξάγουμε πάνω από το 90%, όσον αφορά τον στρατιωτικό εξοπλισμό. Εξάγουμε οβίδες όλων των διαμετρημάτων, χειροβομβίδες, ρουκέτες, συστήματα αεροπορίας, κ.ά», δήλωσε ο Ζίβοτα Βούτσιτς, εκπρόσωπος της αμυντικής βιομηχανίας.

Η τελευταία τεχνολογική πρόοδος

Ο βοηθός γενικός διευθυντής της «JP Jugoimport SDPR» Αλεξάνταρ Λιγιάκοβιτς, σημείωσε ότι η τελευταία τεχνολογική πρόοδος έγκειται στην ανάπτυξη συστημάτων πυροβολικού, σύνθετων συστημάτων μάχης και παραγωγής τεθωρακισμένων οχημάτων.

Οι κυριότεροι προορισμοί των εξαγωγών πέρυσι ήταν τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, οι ΗΠΑ, η Σαουδική Αραβία, η Αίγυπτος και η Βουλγαρία, ενώ υλικά εισάγονται κυρίως από τη Βοσνία-Ερζεγοβίνη, το Βέλγιο, τη Σλοβακία, τη Βουλγαρία και τη Ρωσία.

Οι τελευταίες τεχνολογικές εξελίξεις θα παρουσιαστούν κατά την ένατη Διεθνή Εκθεση όπλων και στρατιωτικού εξοπλισμού «Partner 2019» στο τέλος Ιουνίου, στο Βελιγράδι, σύμφωνα με τη σερβική Politika.

Πηγή: echedoros-a.gr