Σάββατο 06 Δεκεμβρίου 2025
weather-icon 21o
Ριζότο με μανιτάρια και λευκό κρασί

Ριζότο με μανιτάρια και λευκό κρασί

Το λευκό κρασί πραγματικά αναβαθμίζει το πιάτο

Υλικά για 4 άτομα

25 γρ. αποξηραμένα μανιτάρια (αντιστοιχούν σε 250 γρ. φρέσκα)

3½ φλιτζάνια ζωμό από τα μανιτάρια

1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1 σκελίδα σκόρδο

1 φλιτζάνι ρύζι αρμπόριο

½ φλιτζάνι λευκό κρασί

4 κουταλιές ελαιόλαδο

½ φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα

Αλάτι

Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

1. Τα ξερά μανιτάρια χρησιμοποιούνται όπως και τα φρέσκα. Πρέπει όμως να τα επαναφέρετε στην αρχική τους μορφή. Γι’ αυτό, προτού τα χρησιμοποιήσετε, μουσκέψτε τα για 20 λεπτά σε ζεστό νερό. Στη συνέχεια τα στραγγίζετε, κρατάτε στην άκρη τον ζωμό και τον διατηρείτε ζεστό.

2. Σε ένα τηγάνι σοτάρετε με το ελαιόλαδο το κρεμμύδι, το σκόρδο, προσθέτετε το ρύζι και ανακατεύετε για ένα έως δύο λεπτά μέχρι να γυαλίσει. Ρίχνετε τα μανιτάρια, αφού πρώτα τα έχετε ψιλοκόψει και σβήνετε με το κρασί.

3. Μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ ρίχνετε τον ζωμό από τα μανιτάρια, αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύετε συνεχώς μέχρι να πιουν όλον τον ζωμό. Χρειάζεται περίπου 20-25 λεπτά.

4. Στο τέλος κατεβάζετε το ριζότο από τη φωτιά, ρίχνετε την παρμεζάνα, ανακατεύετε και το σερβίρετε ζεστό.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 06 Δεκεμβρίου 2025
Απόρρητο