Αυτοί είναι οι Γεωργιανοί διαρρήκτες που είχαν «ξαφρίσει» την Αθήνα
Στη δημοσιότητα έδωσε η ΕΛ.ΑΣ τις φωτογραφίες και τα στοιχεία ταυτότητας των έξι γεωργιανών κακοποιών που συνελήφθησαν πριν από μερικές ημέρες για δεκάδες κλοπές και διαρρήξεις
Στη δημοσιότητα έδωσε η ΕΛ.ΑΣ τις φωτογραφίες και τα στοιχεία ταυτότητας των έξι γεωργιανών κακοποιών που συνελήφθησαν πριν από μερικές ημέρες για δεκάδες κλοπές και διαρρήξεις.
Ανάμεσα τους και ο αρχηγός της συμμορίας, που έφερε τον τίτλο του «Vor V Zakone» (στα ελληνικά «κλέφτης του νόμου»). Πρόκειται για τον (επ.) ENDELADZE (ον.) GEORGI του NUGZARI και της MARINA , γεν. 24-02-1981 στην Γεωργία, με το προσωνύμιο «TAVA».
Τα μέλη της συγκεκριμένης συμμορίας είναι υπεύθυνοι για πλήθος διαρρήξεων με επαγγελματική ακρίβεια και μεθόδους και το πλήθος των κλοπιμαίων κατέληγε σε ενεχυροδανειστήριο στην Αθήνα και κυρίως στην χώρα τους όπου πετύχαιναν τις καλύτερες προς πώληση τιμές των κλοπιμαίων.
Η λεία της οργάνωσης φέρεται να υπερβαίνει τα 200.000 ευρώ, με τα μέλη της σπείρας να στοχεύουν κατοικίες σε Αθήνα, Πετράλωνα, Νέο Κόσμο, Ταύρο, Καλλιθέα, Πετρούπολη, Πατήσια κ.α.
«Το κύριο χαρακτηριστικό του εγκληματικού αυτού δικτύου ήταν η δόμησή του» τόνισε, μεταξύ άλλων, ο διευθυντής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, Γιώργος Κανέλλος.
Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκε -κακουργηματικού χαρακτήρα- δικογραφία, για τα -κατά περίπτωση- αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης, του νόμου για την «πρόληψη και καταστολή της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες και της χρηματοδότησης της τρομοκρατίας και άλλες διατάξεις», του νόμου περί όπλων, καθώς και του νόμου περί αλλοδαπών.
«Κύριο χαρακτηριστικό των οργανώσεων αυτού του τύπου αποτελεί η πίστη και η αφοσίωση στην «ομάδα», η οποία διασφαλίζεται από το γεγονός ότι τα μέλη έχουν κοινή εθνική και οικογενειακή βάση» υπογράμμισε, από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛΑΣ, Θεόδωρος Χρονόπουλος.
Η μεθοδολογία της σπείρας ήταν η εξής: Οι δράστες μετέβαιναν στην περιοχή που είχαν επιλέξει, κατά τη διάρκεια των πρωινών ωρών και σε ημέρες κατά τις οποίες λειτουργούσε λαϊκή αγορά και οι ένοικοι απουσίαζαν από τις οικίες τους.
Στην περιοχή που θα «χτυπούσαν» πήγαιναν με Ι.Χ αυτοκίνητα, τα οποία στάθμευαν πάντα κοντά στην οικία – στόχο, ώστε να είναι σε θέση να διαφύγουν άμεσα μετά την διάρρηξη.
Οι δράστες για να εισβάλουν στις πολυκατοικίες, χρησιμοποιούσαν διάφορα τεχνάσματα, όπως, για παράδειγμα τα διαφημιστικά φυλλάδια. Στη συνέχεια, και αφού πρώτα βεβαιώνονταν ότι οι ένοικοι απουσιάζουν, παραβίαζαν τον ομφαλό της κλειδαριάς.
Τα κλοπιμαία τα πωλούσαν αμέσως σε ενεχυροδανειστήρια της Αθήνας, αποκομίζοντας μεγάλα οικονομικά οφέλη. Σε ορισμένες περιπτώσεις, μάλιστα, μετέφεραν τη λεία στη Γεωργία, προκειμένου να πετύχουν το μέγιστο δυνατό κέρδος.
Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με την αστυνομία, τα μέλη της σπείρας σχεδίαζαν να υποβληθούν σε πλαστικές επεμβάσεις, με σκοπό να αλλοιώσουν τα δαχτυλικά τους αποτυπώματα, προκειμένου να αποπροσανατολίσουν τις έρευνες των αρχών.
- Πετρέλαιο: Νέα άνοδος στις τιμές μετά το νέο κλείσιμο των Στενών του Ορμούζ και την κλιμάκωση της έντασης
- Σοκάρει πατέρας που το παιδί του είναι σε κλινική απεξάρτησης από τα social media
- Η διακύμανση της βαθμολογίας: Τα «ups and downs» στην κορυφή της Super League (pic)
- Περού: Περισσότεροι από 3.000 διαδηλωτές καταγγέλλουν «νοθεία» στις προεδρικές εκλογές
- Το μπλε δαχτυλίδι αρραβώνων της πριγκίπισσας Νταϊάνας έσπασε μια παράδοση πολλών γενεών
- Καύσιμα: «Κανονικότητα» τα 2 ευρώ – Όνειρο απατηλό η επιστροφή στα προ πολέμου επίπεδα
- Γερμανία: Το Πολεμικό Ναυτικό σχεδιάζει ενδεχόμενη αποστολή στα Στενά του Ορμούζ
- Το ανεκτίμητο διαμάντι των Κυκλάδων – Ποιο νησί φιλοξενεί σε εξασέλιδο αφιέρωμα, δημοφιλές βρετανικό περιοδικό
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 20.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/vladyslav-tobolenko-i5v1q3XxhgQ-unsplash-315x220.jpg)






















![Φαράγγι του Βίκου: Επιχείρηση διάσωσης τραυματισμένης τουρίστριας από μονοπάτι [video]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/hans-jurgen-mager-YzHeLq_kvH4-unsplash-1-315x220.jpg)

















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442