Αυγενάκης: Η μείωση φορολογίας και εισφορών προτεραιότητα για την κυβέρνηση ΝΔ
«Οι νέοι που συναντούμε σε όλη την Ελλάδα, δεν ζητούν από τη ΝΔ ούτε επιδόματα, ούτε ευκαιριακή απασχόληση στο Δημόσιο. Ζητούν ευκαιρίες για να φτιάξουν τη ζωή τους. Δεν θέλουν να εγκλωβιστούν στη φτώχεια, αλλά να διεκδικήσουν το δικαίωμα στην προκοπή», δήλωσε ο γραμματέας Π.Ε. της ΝΔ
«Οι νέοι που συναντούμε σε όλη την Ελλάδα, δεν ζητούν από τη ΝΔ ούτε επιδόματα, ούτε ευκαιριακή απασχόληση στο Δημόσιο. Ζητούν ευκαιρίες για να φτιάξουν τη ζωή τους. Δεν θέλουν να εγκλωβιστούν στη φτώχεια, αλλά να διεκδικήσουν το δικαίωμα στην προκοπή», δήλωσε ο γραμματέας Π.Ε. της ΝΔ Λευτέρης Αυγενάκης στην εκδήλωση με θέμα «Ενεργοποιώντας το επιστημονικό προσωπικό της Πατρίδας μας», που διεξήχθη στις Γούρνες Ηρακλείου, στο πλαίσιο των θεματικών εκδηλώσεων της πρωτοβουλίας «Η Αλλαγή που Αξίζουμε».
«Μιλάμε για ένα επιστημονικό κεφάλαιο εν υπνώσει. Ένα επιστημονικό κεφάλαιο που είτε ετεροαπασχολείται, είτε δεν του δίνονται οι δυνατότητες να αναπτυχθεί περαιτέρω και να δυναμώσει το ίδιο, αλλά συνακόλουθα και η οικονομία» τόνισε ο κ. Αυγενάκης.
Αναφερόμενος στο ασφαλιστικό, είπε ότι «ο νόμος Κατρούγκαλου είναι ένας κακός νόμος, όχι μόνο γιατί μειώνει τις συντάξεις, αλλά γιατί τιμωρεί τελικά τη δημιουργικότητα και την εργασία. Ο νόμος Κατρούγκαλου καταργείται». Προσέθεσε ότι οι εισφορές πρέπει να μειωθούν, «και θα μειωθούν» και ότι «όλοι οι νέοι εργαζόμενοι αποκτούν προσωπικούς ατομικούς λογαριασμούς που αντικαθιστούν τις σημερινές επικουρικές συντάξεις».
Μίλησε επίσης για το δεύτερο νομοσχέδιο που θα καταθέσει, όπως είπε, προς ψήφιση «η επόμενη κυβέρνηση, η κυβέρνηση της ΝΔ» και θα αφορά μια «τολμηρή φορολογική μεταρρύθμιση», αναλύοντας τους στόχους που είναι: «Δραστική μείωση του εισαγωγικού φορολογικού συντελεστή φυσικών προσώπων στο 9% για εισοδήματα μέχρι 10.000Euro, από 22% που ισχύει σήμερα, μείωση του εταιρικού φόρου στο 20% από 29% και στα μερίσματα στο 5% από 15%, μείωση εισφορών για κύρια σύνταξη από 20%, που είναι σήμερα, στο 15%».
Επιπλέον αναφέρθηκε σε «πλήρη κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος για όλους ανεξαιρέτως τους ελεύθερους επαγγελματίες και τις ατομικές επιχειρήσεις εντός της πρώτης διετίας της νέας διακυβέρνησης», «ρύθμιση των «κόκκινων δανείων» βασισμένη στην πρότασή μας για τη Δεύτερη Ευκαιρία που προστατεύει τα ευάλωτα νοικοκυριά και βοηθάει την αναδιάρθρωση βιώσιμων επιχειρήσεων» και «στήριξη της ελληνικής οικογένειας με άμεση ενίσχυση 2.000 ευρώ για κάθε παιδί, η οποία υπολογίζεται στα 150 εκατ. ευρώ σε ετήσια βάση».
- Από την Bundesliga στο McDonald’s: Η δεύτερη ζωή του Αλεξάντερ Νούρι
- Κοντά στην επιστροφή του στη Λίβερπουλ ο Τσιμίκας
- Σοφές συμβουλές για να έχουμε θριαμβευτική επιτυχία στην εκπαίδευση του σκύλου μας
- Mια γενιά που δεν φοβάται να διακόψει κάθε επαφή – Το οικογενειακό δράμα των Μπέκαμ με τον γιο τους Μπρούκλιν οδηγεί σε συμπεράσματα
- ΑΑΔΕ: Τα νέα «όπλα» για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής – Πώς θα εντοπίζονται οι παραβάτες
- Χειμερινές εκπτώσεις: Ανοιχτά τα καταστήματα την Κυριακή 25 Ιανουαρίου – Το ωράριο λειτουργίας
- Τι συμβαίνει με τον Γκριεζμάν στην Ατλέτικο – Γιατί θα μείνει εκτός δράσης
- Μαρία Κίτσου: Αποκαλύπτει ποιες ήταν οι αμοιβές της στις «Άγριες Μέλισσες»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 24.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/john-hernandez-i1TgEOhyH48-unsplash-315x220.jpg)



















































![Χρυσή βίζα: Γιατί επενδύουν στην Αθήνα Ιρανοί και Τούρκοι [πίνακας]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/ot_golden_world-1-315x220.jpg)



![Ελαιόλαδο: Νέο τοπίο αλλά με αβεβαιότητες – Πώς εξελίσσεται παραγωγή και τιμές [γραφήματα]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/ελαιολαδο-315x220.jpg)





















Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442