Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Lister Knobbly: Ολική επαναφορά

Lister Knobbly: Ολική επαναφορά

Αποτίοντας φόρο τιμής στα εμβληματικά αγωνιστικά της δεκαετίας του ’60, ο βρετανικός βελτιωτικός οίκος, ετοιμάζεται να οδηγήσει στην παραγωγή μια σύγχρονη ερμηνεία των Lister Knobbly.

O βρετανικός βελτιωτικός οίκος Lister ανακοίνωσε ότι προτίθεται να οδηγήσει στην παραγωγή, μια σύγχρονη ερμηνεία τoυ αγωνιστικού speedster Knobbly που συνδέθηκε με τoν Stirling Moss.

Η ανακοίνωση προέκυψε από τον Lawrence Whitaker, ιδιοκτήτη της εταιρείας μέσω Twitter o οποίος και φρόντισε να δώσει στη δημοσιότητα και τα απαραίτητα σκίτσα που αποτυπώνουν την προσέγγιση της βρετανικής εταιρείας στο speedster το οποίο, σημειωτέον θα είναι το πρώτο μοντέλο, το οποίο σχεδιάζεται εξολοκλήρου “in house” από την Lister η οποία ειδικεύεται σε βελτιώσεις και παραλλαγές μοντέλων της Jaguar.

Πλην της καταφανούς ρετρό επιρροής στην αισθητική και στα κλασικά αγωνιστικά Knobbly, το μακρύ καπό του Knobbly προδίδει την επιλογή της τοποθέτησης του κινητήρα μπροστά ενώ η κίνηση θα μεταδίδεται κατά πάσα πιθανότητα στους πίσω τροχούς.

Σε ό,τι αφορά την ταυτότητα του κινητήρα, αν και προς το παρόν δεν υπάρχουν πληροφορίες, επικρατέστερος υποψήφιος είναι ο βελτιωμένος από την Lister V8 5,0 λίτρων της Jaguar ο οποίος εφοδιάζει το Lister Thunder, αποδίδοντας 670 ίππους μέγεθος το οποίο αναμένεται να διατηρηθεί και στο Knobbly.

Όπως προκύπτει από τις εικόνες, το αμάξωμα μένει πιστό στα αγωνιστικά του είδους παρελθόντων χρόνων με τους χαρακτηριστικά καμπύλους θόλους και τη χαρακτηριστική χάραξη των τμημάτων πίσω από την καμπίνα.

Βέβαια, όπως επιβάλλει η εποχή το νέο Knobbly αναμένεται να έχει αυξημένη «περιεκτικότητα» σε ανθρακονήματα όπως ήδη προκύπτει με μια προσεκτική ματιά στα αεροδυναμικά βοηθήματα στο μπροστινό και στα πλευρικά τμήματα. Την σύγχρονη εικόνα συμπληρώνουν φωτιστικά σώματα LED, οι θηριώδεις τροχοί οι οποίοι προφανώς αποτελούνται από ελαφρύ κράμα.

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024