Europa League : Προκρίθηκαν Τσέλσι, Ίντερ και… Βλαχοδήμος
Στο Europa League βρήκε παρηγοριά η Τσέλσι, που επικράτησε με 3-0 εντός έδρας της Μάλμε και προκρίθηκε στους 16 της διοργάνωσης - Καθάρισε από νωρίς η Ίντερ κόντρα στη Ραπίντ, πρόκριση και για την Μπενφίκα του Οδυσσέα Βλαχοδήμου αν και έμεινε στο 0-0 με τη Γαλατασαράι
Στην Premier League παραπαίει, στο Europa League ωστόσο συνεχίζει… τρένο. Η Τσέλσι έπαιξε όσο χρειάστηκε κόντρα στην Μάλμε, φτάνοντας εύκολα στη νίκη με 3-0 και συνδυασμό με το υπέρ της 2-1 στο πρώτο ματς στη Σουηδία, προκρίθηκε στους «16» της διοργάνωσης.
Οι Σουηδοί κράτησαν τους «μπλε» του Λονδίνου στο μηδέν για ένα ημίχρονο, ωστόσο στην επανάληψη ο Ζιρού έκανε το 1-0 στο 55′ και έδιωξε οποιαδήποτε υποψία… έκπληξης. Οι φιλοξενούμενοι έμειναν με 10 παίκτες στο 73ο λεπτό λόγω αποβολής του Μπένγκστον με 2η κίτρινη κάρτα, με αποτέλεσμα οι παίκτες του Σάρι να βρουν ακόμη περισσότερους διαδρόμους. Ο Μπάρκλει στο 74′ και ο Χάντσον-Οντόι στο 84′ διαμόρφωσαν το τελικό 3-0.
Αντίστοιχη περίπτωση με την Τσέλσι και η Ίντερ. Οι «νερατζούρι» δεν τα πηγαίνουν καλά στο ιταλικό πρωτάθλημα τον τελευταίο καιρό, ωστόσο στο Europa League, δεν έχουν όρεξη για… αστεία. Η ομάδα του Μιλάνου διέλυσε την Ραπίντ Βιέννης με 4-0 και προκρίθηκε στην επόμενη φάση της διοργάνωσης.
Η ομάδα του Λουτσιάνο Σπαλέτι βρήκε δύο γκολ μέσα στο πρώτο 20λεπτο, καθαρίζοντας την πρόκριση από νωρίς, έχοντας ως προίκα και το υπέρ της 1-0 στη Βιέννη. Σκόρερ οι Βεσίνο στο 11′ και Ρανόκια στο 18′, ενώ οι Πέρισιτς ((80′) και Πολιτάνο (87′) διαμόρφωσαν το τελικό σκορ.
Στους 16 της διοργάνωσης και η Μπενφίκα του Οδυσσέα Βλαχοδήμου. Οι «αετοί» έμειναν στο 0-0 με την Γαλατασαράι στην Λισαβόνα, κερδίζοντας ουσιαστικά την πρόκριση, χάρη στη νίκη τους στην Τουρκία με 2-1.
Τα αποτελέσματα των αγώνων του Europa League που άρχισαν στις 22:00
Γκενκ (Βέλγιο)- Σλάβια Πράγας (Τσεχία) 1-4 (0-0)
Μπάγερ Λεβερκούζεν (Γερμανία)- Κρασνόνταρ (Ρωσία) 1-1 (0-0)
Μπέτις (Ισπανία)- Ρεν (Γαλλία) 1-2 (3-3)
Μπενφίκα (Πορτογαλία)- Γαλατασαράι (Τουρκία) 0-0 (2-1)
Τσέλσι (Αγγλία)- Μάλμε (Σουηδία) 3-0 (2-1)
Ίντερ (Ιταλία)- Ραπίντ Βιέννης (Αυστρία) 4-0 (1-0)
- Ο Λανουά κρίνεται και από τους ξένους διαιτητές
- Ολυμπιακός: Το πρωί της Κυριακής (14/12) η άφιξη του Μόντε Μόρις στην Ελλάδα
- Ο Σκόουλς «κράζει» τον Αμορίμ: «Δεν καταλαβαίνει τις αξίες του συλλόγου»
- «Καρφιά» από Ντε Λαουρέντις στον Σπαλέτι: «To πραγματικό Σκουντέτο ήταν το περσινό, όχι αυτό του 2023»
- «Η Εθνική Βραζιλίας θέλει να επεκτείνει το συμβόλαιο του Αντσελότι έως το 2030»
- Μεντιλίμπαρ: «Δεν είναι ευχάριστο που ο Ελ Κααμπί θα φύγει για το Κύπελλο Εθνών Αφρικής»
- UEFA: Υποβιβάστηκε ο Σιδηρόπουλος από την ελίτ κατηγορία
- Γιατί σιώπησε ο Λανουά στη ΓΣ της ΕΠΟ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 12.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/jake-kokot-PbDLAy38QZM-unsplash-315x220.jpg)



































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442