Για οργανωμένη δράση στον Κορυδαλλό κάνει λόγο το υπουργείο Δικαιοσύνης
Στο πλαίσιο δράσης εγκληματικής οργάνωσης εντάσσει το υπουργείο Δικαιοσύνης τα τελευταία περιστατικά που σημειώθηκαν στις φυλακές της χώρας
Στο πλαίσιο δράσης εγκληματικής οργάνωσης εντάσσει το υπουργείο Δικαιοσύνης τα τελευταία περιστατικά που σημειώθηκαν στις φυλακές της χώρας.
Ειδικότερα, το υπουργείο Δικαιοσύνης σε ανακοίνωση που εξέδωσε αναφέρει πως η δολοφονία αλβανού κρατούμενου μέσα στις φυλακές από συγκατηγορούμενούς του, η απόδραση δυο αλβανών κρατουμένων και τέλος ο θάνατος ενός ακόμη αλβανού κρατούμενου μέσα στη φυλακή, σχετίζονται μεταξύ τους και «φωτίζονται» από τις συλλήψεις κατηγορουμένων στις οποίες προχώρησε η Ελληνική Αστυνομία για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση.
Αναλυτικά, η ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο Δικαιοσύνης:
«Η παραπομπή στη Δικαιοσύνη από την Ελληνική Αστυνομία κατηγορουμένων για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και για πληθώρα βαρύτατων αδικημάτων ρίχνει φως και στα σοβαρά συμβάντα που το τελευταίο διάστημα έλαβαν χώρα στις φυλακές Κορυδαλλού και συγκεκριμένα στην απόδραση δύο Αλβανών κρατουμένων, τη δολοφονία ενός Αλβανού κρατουμένου από συγκρατουμένους του και, τέλος, τον θάνατο ενός ακόμα Αλβανού κρατουμένου.
Φαίνεται, ειδικότερα, τα συμβάντα αυτά να συνδέονται μεταξύ τους καθώς διερευνώνται στο πλαίσιο οργανωμένης δράσης συγκεκριμένης εγκληματικής οργάνωσης, τόσο εντός όσο και εκτός των φυλακών και δεν συνιστούν σύμπτωμα δήθεν κατάρρευσης της σωφρονιστικής πολιτικής της κυβέρνησης.
Η πολιτική της κυβέρνησης στοχεύει προεχόντως στην ασφάλεια των κρατουμένων και των εργαζομένων στις φυλακές, στην ενίσχυση των δομών αλλά και στον εξανθρωπισμό των συνθηκών κράτησης, με όρους κράτους δικαίου. Η πολιτική αυτή συνεχίζεται».
- Μπορεί η κηπουρική να μειώσει το άγχος και την κατάθλιψη;
- Στερεύει η Ελλάδα από εργατικά χέρια; – Σε ποιους κλάδους καταγράφονται ελλείψεις
- Δύο ανήλικοι και ένας 18χρονος ξυλοκόπησαν και λήστεψαν διανομέα στην Αργυρούπολη
- Συνταγή: Muffins με βατόμουρα και λευκή σοκολάτα
- Μέτρα για πνευματική ιδιοκτησία και επάρκεια φαρμάκων στην Ευρώπη
- Δίκη Χρυσής Αυγής: Η ώρα της εισαγγελέως για τους 42 κατηγορούμενους
- Ιντιάνα: Μπλόκο στον Τραμπ και από Ρεπουμπλικανούς για τον ανασχεδιασμό του εκλογικού χάρτη
- Γυμναστική: Το μυστικό για να γίνει μέρος της καθημερινότητάς σας
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 12.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/jake-kokot-PbDLAy38QZM-unsplash-315x220.jpg)











































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442