Brexit: Εκτάκτως στις Βρυξέλλες ο Γιούνκερ εν αναμονή της ψηφοφορίας
Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες που μεταδίδουν βρετανικά μέσα, η Τερέζα Μέι θεωρείται πολύ πιθανό ότι θα χάσει την αναμέτρηση
Έντονη είναι η κινητικότητα που παρατηρείται τις τελευταίες ώρες ενόψει της κρίσιμης ψηφοφορίας που θα διεξαχθεί το βράδυ στη Βουλή των Κοινοτήτων για την έγκριση ή απόρριψη της συμφωνίας Λονδίνου – Βρυξελλών για το Brexit.
Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες που μεταδίδουν βρετανικά μέσα, η Τερέζα Μέι θεωρείται πολύ πιθανό ότι θα χάσει την αναμέτρηση, καθώς δεν έχουν αλλάξει και πολύ τα δεδομένα στους αριθμούς των βουλευτών που έχουν ήδη κάνει σαφές ότι θα καταψηφίσουν την συμφωνία της (από 130 έως πάνω από 200 ψήφοι).
Στην περίπτωση αυτού του σεναρίου η χώρα θα εισέλθει σε αχαρτογράφητα νερά, την ώρα που απομένουν λιγότεροι από δυόμισι μήνες μέχρι την ημέρα που προβλέπεται το Ηνωμένο Βασίλειο να αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Σε μια κίνηση ενδεικτική της ανησυχίας που επικρατεί, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, επέστρεψε νωρίτερα από το προγραμματισμένο στις Βρυξέλλες, από το Στρασβούργο όπου βρισκόταν, προκειμένου να χειριστεί ζητήματα που σχετίζονται με το Brexit μετά την αποψινή ψηφοφορία, όπως ανέφερε μέσω του Twitter ο εκπρόσωπός του, Μαργαρίτης Σχοινάς.
«Είναι σημαντικό να είναι διαθέσιμος και να εργαστεί στις Βρυξέλλες κατά τις επόμενες ώρες» πρόσθεσε ο εκπρόσωπος.
Efectivamente @JunckerEU volvió esta tarde a Bruselas para gestionar la situación después del voto en la Cámara de los Comunes. Importante que esté disponible y trabajando en Bruselas en las próximas horas. @TimmermansEU le representará en el debate con @sanchezcastejon mañana. https://t.co/yynQj3FYli
— Margaritis Schinas (@MargSchinas) January 15, 2019
- Νότιγχαμ απο «ατσάλι», νίκησε την Πόρτο και πέρασε στα ημιτελικά του Γιουρόπα Λιγκ (1-0)
- ΑΕΚ – Βαγιεκάνο 3-1: Άγγιξε το «θαύμα», αλλά αποκλείστηκε η «Ένωση»
- Γιορτή σήμερα 17 Απριλίου – Ποιοι γιορτάζουν | Εορτολόγιο
- Conference League: Επική πρόκριση της Στρασμπούρ (4-0), πέρασε εύκολα η Κρίσταλ Πάλας παρά την ήττα (2-1)
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 17.04.2026]
- Europa League: Σαρωτική πρόκριση (4-0) η Άστον Βίλα, ματσάρα και ανατροπή (4-2) η Μπράγκα
- ΕKT: Κρατάει στάση αναμονής για αύξηση των επιτοκίων
- Δολάριο: Ο θρόνος του τρίζει, αλλά δεν γκρεμίζεται – Τι λένε οι αναλυτές
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 17.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/theodor-vasile-QgV8nrpQjQ8-unsplash-1-315x220.jpg)

























![Ολλανδία: Έκανε 250 τατουάζ με το όνομά του στο κορμί της συντρόφου του [εικόνες και βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/foto1-1-315x220.jpg)

















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442