Την πρώτη θέση στον 7ο προκριματικό όμιλο του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος εξασφάλισε και μαθηματικά η εθνική μας ομάδα βόλεϊ των ανδρών. Το συγκρότημα του Δημήτρη Ανδρεόπουλου, το οποίο εδώ και καιρό ειχε πάρει το «εισιτήριο» για την τελική φάση της διοργάνωσης, στην αναμέτρηση της 5ης αγωνιστικής που διεξήχθη στο κλειστό γυμναστήριο του Ρέντη, επικράτησε 3-0 της Σουηδίας διατηρώντας το αήττητο στον όμιλο.
Τα σετ 25-18, 25-18, 25-22
Στο πρώτο σετ η Εθνική προηγήθηκε με 12-8 αλλά οι Σουηδοί κατάφεραν να ισοφαρίσουν το σετ σε 17-17. Σε εκείνο το σημείο ο Τακουρίδης πίεσε με το σερβίς του την υποδοχή των Σουηδών και με σετί 6-0 η η ομάδα του Ανδρεόπουλου έφθασε στο 23-17 για να κλείσει με 25-18 το πρώτο σετ. Το σκηνικό του πρώτου σετ επαναλήφθηκε και στο δεύτερο σετ με τον Θανάση Πρωτοψάλτη να δίνει ρεσιτάλ. Με τον ακραίο της Φριντρισχάφεν να ξεσηκώνει την εξέδρα η Εθνική προηγήθηκε 11-7 και 16-11. Ο Κουμεντάκης με άσο αύξησε την διαφορά στο +7 (19-12) με το τελικό 25-18 να σφραγίζει την κατάκτηση και του δευτέρου σετ. Στο τρίτο σετ με διαφορετικό δίδυμο ακραίων Κουμεντάκη-Κοκκινάκη αντί Φράγκου-Πρωτοψάλτη και με τον Πετρέα στην θέση του Πελεκούδα στο κέντρο, η Εθνική δεν δυσκολεύτηκε να φθάσει στην επικράτηση. Με σταθερό Ζουπάνι στην διαγώνιο προηγήθηκε με 10-6 και 17-13 για να τελειώσει το σετ με 25-22 μέσα σε αποθέωση από τους 2 χιλιάδες θεατές.
*Οι πόντοι της Ελλάδας προήλθαν από 7 άσσους, 37 επιθέσεις, 8 μπλοκ και 23 λάθη αντιπάλων και της Σουηδίας προήλθαν από 1 άσσο, 30 επιθέσεις, 2 μπλοκ και 25 λάθη αντιπάλων.
Η πρώτη θέση στον όμιλο, θα δώσει αβαντάζ στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα ενόψει της κλήρωσης για την τελική φάση της διοργάνωσης η οποία θα διεξαχθεί σε Βέλγιο, Γαλλία, Ολλανδία και Σλοβενία το διάστημα 13-29 Σεπτεμβρίου 2019.
Πριν από την έναρξη του αγώνα, η ΕΟΠΕ βράβευσε την εθνική ομάδα του 1980. Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Γιώργος Καραμπέτσος μαζί με τον επίτιμο πρόεδρο Θανάση Μπελιγράτη, βράβευσαν τους Μιχάλη Γεωργαντή, Γιάννη Λάιο, Στέλιο Καζάζη, Μιχάλη Κολιόπουλο, Ηρακλή Δωριάδη, Χρήστο Τριανταφυλλόπουλο, Στέφανο Πολύζο, Νίκο Ηλιόπουλο, Δημήτρη Γόντικα, Γρηγόρη Μαλουσάρη, Κώστα Γκουντάκο, Γιάννης Νικολαΐδη για την πολυετή προσφορά τους στο άθλημα.
Στη συνέχεια, ο ταμίας της Ε.Ο.ΠΕ. Τάκης Καβαλιεράκης, απέμεινει τιμητική πλακέτα στον νικητή της ζωής, Αποστόλη Χαριτωνίδη. Ο παγκόσμιος πρωταθλητής ΑΜΕΑ στη σφαιροβολία και στη δισκοβολία ξεκίνησε την αθλητική του σταδιοδρομία στο βόλεϊ και στην Ελπίδα Αμπελοκήπων, μέχρι να διαγνωστεί με οξεία μυελοβλαστική λευχαιμία σε ηλικία 25 ετών.
Χαρούμενος για τη διάθεση που έβγαλαν οι παίκτες του στο τάραφλεξ του «Μελίνα Μερκούρη» ήταν ο Δημήτρης Ανδρεόπουλος μετά τη νίκη επί της Σουηδίας
Η Μπαρτσελόνα σκοπεύει να ενισχυθεί σημαντικά ενόψει της νέας αγωνιστικής περιόδου και ένας από τους παίκτες που την ενδιαφέρουν σοβαρά είναι ο Μάικ Τζέιμς.
Η Εθνική στίβου επέστρεψε στην Ελλάδα μετά τη συμμετοχή της στο Παγκόσμιο του Τορούν και ο «ασημένιος» στο επί κοντώ Εμμανουήλ Καραλής έκανε δηλώσεις στο Ελ. Βενιζέλος - Οι επιδόσεις των αθλητών μας.
Ο Στέφανος Τσιτσιπάς έχασε σετ με 6-0 για πρώτη φορά μετά το 2022 – Ο εκνευρισμός και η σκληρή πραγματικότητα, με την οποία είναι αντιμέτωπος ο Ελληνας τενίστας.
Ο τεχνικός της Γιουβέντους Λουτσιάνο Σπαλέτι με φόντο την παραμονή του δημιουργεί λίστα που περιλαμβάνει τους ‘Αλισον Μπέκερ, Μπερνάρντο Σίλβα και Κόλο Μουανί