Γαλλία: Στο 3,2% του ΑΕΠ το δημοσιονομικό έλλειμμα το 2019
Το δημοσιονομικό έλλειμμα της Γαλλίας θα αυξηθεί ελαφρά το 2019 και θα φθάσει το 3,2% του ΑΕΠ λόγω του μέτρων που εξαγγέλθηκαν για την αντιμετώπιση της κρίσης των «κίτρινων γιλέκων», ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Εντουάρ Φιλίπ σε συνέντευξή του που αναρτήθηκε απόψε στην ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας Les Echos
Το δημοσιονομικό έλλειμμα της Γαλλίας θα αυξηθεί ελαφρά το 2019 και θα φθάσει το 3,2% του ΑΕΠ λόγω του μέτρων που εξαγγέλθηκαν για την αντιμετώπιση της κρίσης των «κίτρινων γιλέκων», ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Εντουάρ Φιλίπ σε συνέντευξή του που αναρτήθηκε απόψε στην ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας Les Echos.
Για να αμβλυνθούν οι επιπτώσεις των μέτρων που εξαγγέλθηκαν επί των δημοσίων οικονομικών, η γαλλική κυβέρνηση αποφάσισε να περιορίσει την ελάφρυνση των φόρων των επιχειρήσεων σε εκείνες με κύκλο εργασιών κάτω των 250 εκατομμυρίων ευρώ για το επόμενο έτος. Για τις υπόλοιπες επιχειρήσεις, οι ελαφρύνσεις αυτές θα καθυστερήσουν έναν χρόνο, διευκρίνισε ο πρωθυπουργός.
Ο πρωθυπουργός της Γαλλίας παραδέχθηκε ότι η κυβέρνηση «δεν άκουσε αρκετά τους Γάλλους» και «διέπραξε σφάλματα» στην διαχείριση της κρίσης των «κίτρινων γιλέκων».
«Δεν ακούσαμε αρκετά του Γάλλους. Είμαι πεπεισμένος ότι θέλουν να αλλάξουμε την χώρα. Τους λέω ότι η ανυπομονησία τους είναι και δική μου. Θα συνεχίσουμε να κάνουμε βελτιώσεις στην χώρα σε περισσότερη συνεργασία μαζί τους», δηλώνει ο γάλλος πρωθυπουργός στην συνέντευξη στην οποία αναφέρεται λεπτομερώς στα μέτρα που ανακοίνωσε ο Εμανουέλ Μακρόν για να κατευνάσει τους διαδηλωτές.
Ο Εντουάρ Φιλίπ ανακοίνωσε επίσης την διεξαγωγή συζήτησης επί του αιτήματος για την θεσμοθέτηση του δημοψηφίσματος, ενός από τα βασικά αιτήματα των «κίτρινων γιλέκων», το οποίο μπορεί να είναι ένα «καλό εργαλείο σε μία δημοκρατία».
«Δεν βλέπω πώς μπορούμε να είμαστε αντίθετοι με την αρχή αυτή. Το δημοψήφισμα μπορεί να είναι ένα καλό εργαλείο σε μία δημοκρατία, αλλά όχι για οποιοδήποτε θέμα ούτε υπό οποιεσδήποτε συνθήκες. Είναι ένα καλό θέμα συζήτησης, την οποία θα οργανώσουμε σε ολόκληρη την Γαλλία», δηλώνει ο γάλλος πρωθυπουργός.
- Μεξικό: Ο ρόλος των ΗΠΑ στην επιχείρηση εξόντωσης του βαρόνου ναρκωτικών Ελ Μέντσο
- Ρωσία: Ο Πούτιν θεωρεί «ύψιστη προτεραιότητα» την ανάπτυξη των πυρηνικών δυνάμεων της χώρας
- Βενεζουέλα: Αποφυλακίστηκαν άλλοι 23 πολιτικοί κρατούμενοι βάσει του νόμου περί αμνηστίας
- Μεξικό: Οι ΗΠΑ προτρέπουν τους Αμερικανούς «να παραμείνουν σε ασφαλή καταφύγια»
- Βενεζουέλα: Απεργία πείνας ξεκίνησαν πάνω από 200 κρατούμενοι που δεν καλύπτονται από την αμνηστία
- Μεξικό: Κύμα βίας πυροδοτεί ο θάνατος του Ελ Μέντσο – Εκκληση για ψυχραιμία από τη Σέινμπαουμ
- Βόρεια Κορέα: Ο Κιμ Γιονγκ Ουν επανεξελέγη στην ηγεσία του κυβερνώντος κόμματος
- WhatsApp: Ανακοίνωσε πρόσβαση στο ιστορικό ομαδικών μηνυμάτων
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις




![Δόθηκε στην πυρά ο καρνάβαλος: Φαντασμαγορικά σκηνικά στην Πάτρα [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/karnavali_patra_2026_lixi-1200x700-146x85.jpg)

![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 23.02.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/franz-nawrath-0vk_5JmDDZw-unsplash-315x220.jpg)















































![Δόθηκε στην πυρά ο καρνάβαλος: Φαντασμαγορικά σκηνικά στην Πάτρα [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/karnavali_patra_2026_lixi-1200x700-315x220.jpg)




























Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442