Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Αναπτυξιακός: Τον Ιανουάριο ο γ' κύκλος υπαγωγής στο καθεστώς μηχανολογικού εξοπλισμού

Αναπτυξιακός: Τον Ιανουάριο ο γ’ κύκλος υπαγωγής στο καθεστώς μηχανολογικού εξοπλισμού

Εντός του Ιανουαρίου του 2019, θα προκηρυχθεί ο τρίτος κύκλος υπαγωγής στο καθεστώς του Μηχανολογικού εξοπλισμού του αναπτυξιακού νόμου, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της γενικής γραμματείας Στρατηγικών και Ιδιωτικών Επενδύσεων του υπουργείου Οικονομίας.

Εντός του Ιανουαρίου του 2019, θα προκηρυχθεί ο τρίτος κύκλος υπαγωγής στο καθεστώς του Μηχανολογικού εξοπλισμού του αναπτυξιακού νόμου, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της γενικής γραμματείας Στρατηγικών και Ιδιωτικών Επενδύσεων του υπουργείου Οικονομίας.

Στην ανακοίνωση σημειώνεται ακόμη ότι «η υποβολή αιτήσεων υπαγωγής στο καθεστώς του Μηχανολογικού εξοπλισμού του ν.4399/2016 στο πλαίσιο της υπ’ αρ. 35979/29.3.2018 2ης προκήρυξής του, λήγει στις 15-12-2018, όπως προβλέπεται από την εν λόγω προκήρυξη».

Υπενθυμίζεται ότι σκοπός του καθεστώτος είναι η δημιουργία ενός πλαισίου ενισχύσεων περιορισμένου εύρους με ιδιαίτερα απλοποιημένες διαδικασίες. Μέσω του συγκεκριμένου καθεστώτος ενισχύονται με φορολογικές απαλλαγές, δαπάνες μηχανολογικού εξοπλισμού και μεταφορικών μέσων που χρησιμοποιούνται εντός της μονάδας υπό την προϋπόθεση ότι αφορούν σε αρχική επένδυση.

Επιλέξιμες Δαπάνες

Τα υπαγόμενα στο καθεστώς «Ενισχύσεις Μηχανολογικού Εξοπλισμού» επενδυτικά σχέδια ενισχύονται για τις ακόλουθες δαπάνες των περιφερειακών ενισχύσεων:

α) αγορά και εγκατάσταση καινούργιων μηχανημάτων,

β) αγορά και εγκατάσταση μηχανημάτων όχι παλαιότερων των επτά (7) ετών από την ημερομηνία πρώτης κτήσης τους, που προέρχονται από παραγωγική μονάδα για την οποία σωρευτικά συντρέχουν οι εξής προϋποθέσεις:

αα) η μονάδα αυτή έχει παύσει τη λειτουργία της,

ββ) η αγορά πραγματοποιείται από τον φορέα του επενδυτικού σχεδίου που δεν σχετίζεται με τον πωλητή,

γγ) η οικεία συναλλαγή γίνεται με τους συνήθεις όρους της αγοράς,

δδ) στοιχεία ενεργητικού που έχουν επιχορηγηθεί στο παρελθόν από άλλα καθεστώτα ενισχύσεων εξαιρούνται από τις επιλέξιμες δαπάνες, και

εε) η αγορά πραγματοποιείται από ΜΜΕ,

γ) μισθώματα χρηματοδοτικής μίσθωσης καινούργιων μηχανημάτων με την υποχρέωση ότι αυτά θα περιέλθουν στην κυριότητα του μισθωτή κατά τη λήξη της σύμβασης χρηματοδοτικής μίσθωσης,

δ) αγορά μεταφορικών μέσων, σύμφωνα με τους περιορισμούς της περίπτωσης γ΄ της παραγράφου 3 και της περίπτωσης β΄ της παραγράφου 6 του άρθρου 8.

Τα επενδυτικά σχέδια που υπάγονται στο καθεστώς ενισχύονται με το κίνητρο της φορολογικής απαλλαγής και τα ποσοστά ενισχύσεων χορηγούνται με βάση τα ανώτατα ποσοστά του Χάρτη Περιφερειακών Ενισχύσεων.

Sports in

Από τα γαριδάκια στα 2 δισ. ευρώ - Η πορεία του Σπύρου Θεοδωρόπουλου

Ο ιδρυτής της Chipita και επικεφαλής της Bespoke μιλά στην πρωτοβουλία Innovative Greeks Talks του ΣΕΒ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024