Ο Απόλλων Λεμεσού υποδέχτηκε τη Λατσιο στο ΓΣΠ για την 5η αγωνιστική του Europa League. Κύπριοι και Ιταλοί ήταν αδιάφοροι μιας και οι μεν ήταν αποκλεισμένοι και οι δε είχαν εξασφαλίσει την πρόκριση στη φάση των νοκ άουτ αναμετρήσεων. Αυτό όμως δεν μειώνει σε τίποτα τη μεγάλη νίκη τους κόντρα στους Ρωμαίους. Το σκορ άνοιξε ο Φαουπάλα στο 31′ και ο Μάρκοβιτς στο 82′ μετά από ενέργεια του Παπουλή έκανε το 2-0 που ήταν και το τελικό σκορ της αναμέτρησης.
Στα υπόλοιπα ματς των 22:00 ξεχωρίζουν η νίκη της Σταντάρ Λιέγης επί της Σεβίλλης (1-0), το σημαντικό διπλό με ανατροπή της Μπεσίκτας επί της Σάρπσμποργκ εκτός έδρας (από 2-0, 3-2) και την ταπεινωτική 4άρα της Άιντραχτ Φρανκφούρτης επί της Μαρσέιγ με δύο γκολ του καυτού Γιόβιτς και δύο αυτογκόλ, σε ένα ματς όπου ο Μήτρογλου αγωνίστηκε σε όλο το ματς.
Αναλυτικά τα αποτελέσματα και οι σκόρερ της 5ης αγωνιστικής στο Europa League:
Η Μπαρτσελόνα είχε 4 δοκάρια και δύο ακυρωθέντα γκολ και η εξαιρετική Σοσιεδάδ τη νίκησε με 2-1, βάζοντας... φωτιά στην κορυφή στη La Liga! Στους 49 βαθμούς οι «Μπλαουγκράνα», στους 48 η Ρεάλ πλέον.
Ο Μπραχίμ Ντίας έχασε πέναλτι στο 90+24’ για το Μαρόκο, το παιχνίδι πήγε στην παράταση και εκεί ο Γκουεγιέ με γκολ στο 94’ έδωσε το τρόπαιο στην Σενεγάλη – Ηγετική εμφάνιση από τον Μανέ, εντός και εκτός αγωνιστικού χώρου.
Ο Ράφα Μπενίτεθ απέδωσε την βαριά ήττα του Παναθηναϊκού από την ΑΕΚ στο ότι το δεύτερο γκολ… έκοψε τα πόδια των παικτών του, επειδή έχασαν την αυτοπεποίθησή τους