#Θα_τα_σπαταλαγατε: Η ατάκα Τσίπρα που ξεσήκωσε το Twitter
Στην Ελλάδα, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ έχει αναλάβει αυτόν τον ρόλο, να δίνει δηλαδή τροφή και έμπνευση στο Twitter με τις ανεκδιήγητες στα όρια της προκλητικότητας δηλώσεις των μελών της
Είναι γνωστό, σε όσους το χρησιμοποιούν, το πως λειτουργεί το Twitter. «Τρέφεται» από την καθημερινότητα της εκάστοτε χώρας και κυρίως τα ευτράπελα που συμβαίνουν σε αυτή και στη συνέχεια η χρήστες του στήνουν «γλέντι» εκφράζοντας την άποψη τους, άλλες φορές με χιουμοριστικό τόνο και άλλες με λίγο πιο οργισμένο.
Ωστόσο στην Ελλάδα, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ έχει αναλάβει αυτόν τον ρόλο, να δίνει δηλαδή τροφή και έμπνευση στο Twitter με τις ανεκδιήγητες στα όρια της προκλητικότητας δηλώσεις των μελών της.
Αυτή τη φορά, ήταν και πάλι η σειρά του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στο Μάτι απευθυνόμενος σε μία γυναίκα που βίωσε την πύρινη κόλαση και ισχυριζόταν ότι δεν έχει βοήθεια από τη πολιτεία, απάντησε πως το σημαντικό δεν είναι το βοήθημα – αποζημίωση για το καμένο της σπίτι, αλλά να φτιαχτούν υποδομές στην περιοχή όπως νοσοκομείο, ενώ μάλιστα για να στηρίξει τον ισχυρισμό του πρόβαλε το επιχείρημα: «Και να έπαιρνες τα 2.000 ευρώ, τι θα έκανες; Θα τα σπατάλαγες!»
Φυσικά, αυτό έδωσε τροφή για τους χρήστες του Twitter που δεν θα μπορούσαν να αφήσουν και αυτήν την ατάκα να περάσει απαρατήρητη και ασχολίαστη.
Έτσι, κάπου ανάμεσα στο #GNTMgr, #shoppingstar και το #Ριχάρδος, το #θα_τα_σπαταλαγατε βρήκε θέση στα top trends της ελληνικής Twitterόσφαιρας, σκαρφαλώνοντας μάλιστα στην κορυφή.
Δείτε τα καλύτερα:
Συντροφοι. Εξατμισαμε δεκαδες δισεκατομμυρια,σας βαλαμε capital controls και σας ρημαξαμε στους φορους γιατι αλλιως #θα_τα_σπαταλαγατε
#θα_τα_σπαταλαγατε αλόγιστα σε μόρφωση,μεταπτυχιακά,επιχειρήσεις και άλλες ανοησίες!Γι αυτό να λέτε και "ευχαριστώ" που σας προφυλάσσει από περιττές δαπάνες!
επειδή όσα και να σας δίναμε #θα_τα_σπαταλαγατε, αποφασίσαμε να τα δώσουμε στον Καρανίκα και όλους μας τους αφισοκολλητές, για να πιάσουν τόπο. Δεν μας αρέσει να σκορπάμε τζάμπα λεφτά :^) pic.twitter.com/0UjkREm2RC
Νταξ πέταξαν 200 δις από την οικονομία κατά τη διάρκεια της μπερήφανης διαπραγμάτευσης. Τι θα τα κάνατε δηλαδή? #θα_τα_σπαταλαγατε στα μπουζούκια όπως παλιά
Αφετηρία της παράστασης «Δύο ή τρία πράγματα που ξέρω γι’ αυτόν» είναι η προσέγγιση του ρόλου του πατέρα και του αποτυπώματος που αφήνει στις επόμενες γενιές.