Λιμπερταδόρες: VAR-εσε στο 90+5′ με Σκόκο και πάει τελικό η Ρίβερ
Η Ρίβερ Πλέιτ πέτυχε την ολική επαναφορά κόντρα στη Γκρέμιο (1-2 εκτός έδρας) με πέναλτι που κέρδισε ο Νάτσο Σκόκο στο 90+5' (ύστερα από χρήση του VAR) και προκρίθηκε στον τελικό του Λιμπερταδόρες - Πιθανό να κοντραριστεί με τη Μπόκα Τζούνιορς για το στέμμα
Επική ανατροπή πέτυχε η Ρίβερ Πλέιτ κόντρα στη Γκρέμιο (1-2) και επικύρωσε το πρώτο εισιτήριο για τον τελικό του Κόπα Λιμπερταδόρες με καταλυτική συμβολή του άλλοτε παίκτη της ΑΕΚ Νάτσο Σκόκο.
Οι Αργεντινοί είχαν ηττηθεί από τους Βραζιλιάνους στο «Μονουμεντάλ» (0-1) και βρέθηκαν πίσω στο σκορ και στην εκτός έδρας ρεβάνς από το 36′ με το γκολ του Γκόμεζ. Η Ρίβερ όμως δεν τα παράτησε ποτέ και στο 82′ με κεφαλιά του Μπορέ ισοφάρισε 1-1 και μπήκε ξανά στο κόλπο της πρόκρισης.
Έξι λεπτά αργότερα έγινε η φάση του αγώνα. Ο Σκόκο επιχείρησε ένα σουτ με την μπάλα να βρίσκει στο χέρι του Μπρεσάν. Ο διαιτητής συμβουλεύτηκε το VAR ύστερα από τις διαμαρτυρίες της Ρίβερ και εν τέλει υπέδειξε το σημείο του πέναλτι. Οι γηπεδούχοι αντέδρασαν για τη συγκεκριμένη απόφαση με συνέπεια ο Μπρεσάν να αντικρίσει και 2η κίτρινη κάρτα…
Το πέναλτι εκτελέστηκε τελικά στο 95΄ με τον Μαρτίνες να διαμορφώνει το τελικό 1-2 υπέρ της Ρίβερ.
Μάλιστα, στον τελικό είναι πολύ πιθανό να δούμε το Superclásico, καθώς αύριο τα ξημερώματα (1/11, 02:45) η Παλμέιρας φιλοξενεί την Μπόκα Τζούνιορς η οποία είχε επικρατήσει με 2-0 στο πρώτο ματς.
Στις 17 Ιανουαρίου, το stage του Black Temple υποδέχεται μια σειρά από ελληνικές μπάντες, που θα ερμηνεύσουν μερικές από τις μεγαλύτερες επιτυχίες του David Bowie - ενώ τα decks θα αναλάβει ο Δημήτρης Παπασπυρόπουλος.
Η παράσταση Ήμερη – Η Ανατομία μιας Πτώσης, εμπνευσμένη από το έργο, τη ζωή και τη φιλοσοφία του κορυφαίου Ρώσου συγγραφέα, επιχειρεί μια σύγχρονη, εσωτερική ανάγνωση πάνω στην έννοια της πτώσης — σωματικής, ηθικής και υπαρξιακής.
Ο καθηλωτικός μονόλογος του Ανδρέα Φλουράκη «ΤΑΠ ΑΟΥΤ» ανεβαίνει στο ανανεωμένο Μικρό Γκλόρια. Το κείμενο ζωντανεύει στη σκηνή με τον Τάσο Κορκό στην ερμηνεία, ενώ τη σκηνοθετική επιμέλεια υπογράφει ο Θανάσης Ισιδώρου.
Ο πρώην ποδοσφαιριστής και νυν προπονητής Μαρτίν Ντεμικέλις και μέλη της οικογένειάς του βρέθηκαν να παλεύουν με μεγάλα κύματα και ισχυρά ρεύματα στην Ουρουγουάη και τελικά σώθηκαν από ναυαγοσώστες.
Ο πρόεδρος της ΚΕΔ Στεφάν Λανουά στη συνεδρίαση της Επιτροπής Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου της ΕΠΟ απέφυγε να μπει στην ουσία προτιμώντας τις θεωρίες από την πραγματικότητα