Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
smart forease: Οι speedster περιπέτειες ενός αστού

smart forease: Οι speedster περιπέτειες ενός αστού

Η γερμανική φίρμα θα γιορτάσει τα γενέθλιά της από τη διεθνή γαλλική έκθεση με ένα πλήρως λειτουργικό πρωτότυπο speedster με αφετηρία το fortwo EQ cabrio και τη γνωστή εκκεντρική σχεδιαστική διάθεση της smart,

Με αφορμή τα 20ά γενέθλιά της, η smart θα παρουσιάσει από το Παρίσι ένα εορταστικό όσο και πλήρως λειτουργικό πρωτότυπο με αφετηρία το smart EQ fortwo cabrio και σαφείς αναφορές στα ανάλογου ύφους εγχειρήματα της smart Crossblade και Forspeed του 2001 και 2011 αντίστοιχα.

Πέρα από τις ομοιότητές του με την ήδη γνωστή ηλεκτροκίνητη ανοιχτή έκδοση του fortwo, το forease concept, όπως ονομάζεται διαθέτει ορισμένα στοιχεία όπως το μικρότερου ύψους παρμπρίζ, η παντελής απουσία οροφής και η χαρακτηριστική σχεδίαση των προστατευτικών πίσω από τα προσκέφαλα των καθισμάτων η οποία καταλήγει σε ένα spoiler, που του εξασφαλίζουν ίσως τον τίτλο του μικρότερου τετράτροχου speedster λογικής που έχει εμφανιστεί.

Το παζλ συμπληρώνουν μια σειρά από εκκεντρικές πινελιές όπως το «κομμένο» τιμόνι, η αντικατάσταση των δύο κεντρικών αεραγωγών με οθόνες καθώς και οι ασημί/lime αποχρώσεις που μαζί με λεπτομέρειες όπως τα κυψελοειδή μοτίβα και τα υπερτονισμένα αεροδυναμικά στοιχεία δίνουν μια πιο pop όσο και αθλητική διάσταση στο λιλιπούτειο speedster.

Όπως και η ηλεκτροκίνητη έκδοση παραγωγής όπου βασίζεται, το μικρό speedster εφοδιάζεται με ηλεκτροκινητήρα απόδοσης 82 ίππων σε συνδυασμό με μπαταρίες 17,6 kWh, στοιχεία που παρά τον εκκεντρικό χαρακτήρα του το καθιστούν πλήρως λειτουργικό σε αντίθεση με ό,τι συνήθως ισχύει για τα πρωτότυπα.

Sports in

Πολεμώντας στην… αυλή του

Ο Ολυμπιακός του Γιώργου Μπαρτζώκα είναι ο «λάθος» αντίπαλος playoffs. Και η Μπαρτσελόνα χθες βράδυ ήδη κατάλαβε το «γιατί»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024