Ο διατλαντικός έρωτας του Τσίπρα
Η «Handelsblatt» υπενθυμίζει το… αριστερό παρελθόν του κ. Τσίπρα, «τότε που ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ξιφουλκούσε κατά του «αμερικανικού ιμπεριαλισμού»
Δεν ξέρω εάν το έχετε προσέξει, αλλά το τελευταίο διάστημα υπήρξαν στον γερμανικό Τύπο δημοσιεύματα όπου ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας αποθεώνει (με άρθρο του στη «Welt») την Ανγκελα Μέρκελ γράφοντας ότι η καγκελάριος απέδειξε πόσο σημαντική είναι η υπεύθυνη ηγεσία, καθώς και άλλα (στην «Handelsblatt») που αποκαλύπτουν έναν… «διατλαντικό έρωτα» ανάμεσα σε Αθήνα και Ουάσιγκτον.
Και βέβαια, όπως αναφέρει ο «Βηματοδότης», ο αρθρογράφος δεν εννοεί την επίσκεψη του έλληνα πρωθυπουργού και της συντρόφου του Περιστέρας (Μπέτυς) Μπαζιάνα στη Νέα Υόρκη (για τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ), αλλά την ενίσχυση της αμερικανικής στρατιωτικής παρουσίας στην Ελλάδα, με τη δημιουργία μιας νέας βάσης στα νότια της Κρήτης.
Η «Handelsblatt» υπενθυμίζει το… αριστερό παρελθόν του κ. Τσίπρα, «τότε που ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ξιφουλκούσε κατά του «αμερικανικού ιμπεριαλισμού», αλλά τέσσερα χρόνια αργότερα οι ελληνοαμερικανικές σχέσεις βρίσκονται (σύμφωνα με τον αμερικανό υπουργό Αμυνας Τζέιμς Μάτις) «στο καλύτερο σημείο όλων των εποχών». Βεβαίως αυτός ο εναγκαλισμός του κ. Τσίπρα με τους Αμερικανούς έχει θορυβήσει τους σκληρούς του ΣΥΡΙΖΑ (βλέπε ομάδα των «53+» και κυρίως τον Νίκο Φίλη) που αρκετές φορές έχουν καυτηριάσει αυτόν τον… διατλαντικό έρωτα του κ. Τσίπρα. Να σημειώσω εδώ ότι ο αμερικανός πρεσβευτής Τζέφρι Πάιατ όπου βρεθεί και όπου σταθεί λέει τα καλύτερα λόγια για τον κ. Τσίπρα.
- Πέθανε σε ηλικία 56 ετών ο δημοσιογράφος Νίκος Παπαδάκος
- Αυξημένη σε σχέση με πέρσι η έξοδος του Πάσχα από την Αττική στις εθνικές οδούς
- Λεωφορείο με Βρετανούς τουρίστες βγήκε εκτός δρόμου στην Ισπανία – Ένας νεκρός και 27 τραυματίες
- Εκτός δράσης και πάλι ο Λαουτάρο Μαρτίνες με θλάση στη γάμπα
- Κεσσές για υποκλοπές: Λαμπάδα πρέπει να ανάψει ο Λαβράνος στον κουμπάρο του Γρηγόρη Δημητριάδη
- Φίλοι εναντίον φίλων – Σπάνιος «εμφύλιος πόλεμος» δίχασε τη μεγαλύτερη ομάδα χιμπατζήδων
- Ένα γράμμα του DNA αρκεί για να μετατρέψει θηλυκά έμβρυα σε αρσενικά
- Ο Τραμπ ακύρωσε ό,τι ονειρεύεται κάθε λογικός πρόεδρος: Καλούς πράκτορες και ακριβείς πληροφορίες για το Ιράν
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις




![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 10.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/nazar-shkribliak-Y9WdqTFzZVw-unsplash-1-136x85.jpg)































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442