Ο Ολυμπιακός έχει καταφέρει να δημιουργήσει μια πολύ καλή ομάδα, μια νέα ομάδα που αποδίδει ελκυστικό ποδόσφαιρο κι αυτό είναι δίχως αμφιβολία ένα πολύ μεγάλο κέρδος για τους ερυθρόλευκους.

Διαβάζοντας κάποιος τα ρεπορτάζ για την διπλή προπόνηση των πειραιωτών την Τρίτη, καταλαβαίνει ότι ο Πέδρο Μαρτίνς δεν… χαρίστηκε στους παίκτες του.

Το αντίθετο μάλιστα. Έκανε δύσκολη την ζωή των ποδοσφαιριστών του Ολυμπιακού με την ένταση που είχε το πρόγραμμα, ειδικά σε ότι αφορά το πρωινό της Τρίτης.

Αυτό όμως είναι και το βασικό «συστατικό» της καλής εικόνας που παρουσιάζει ο Ολυμπιακός στο ξεκίνημα της αγωνιστικής περιόδου. Ο Πέδρο Μαρτίνς γνωρίζει πολύ καλά ότι για να πετύχουν τους στόχους τους οι ερυθρόλευκοι, πρέπει να δουλέψουν πολύ σκληρά.

Το έκανε στην διάρκεια της προετοιμασίας αλλά φροντίζει να το κάνει και καθημερινά στο Ρέντη. Η δημιουργία μιας νέας ομάδας με τόσα νέα πρόσωπα προϋποθέτει αφοσίωση, προγραμματισμό και… άφθονη κούραση.

Είναι κάτι που το έχουν καταλάβει πολύ καλά οι παίκτες της ομάδας του Πειραιά. Το κατάλαβαν και το πρωί της Τρίτης, όταν η προπόνηση εξελίχθηκε σε ματς και μάλιστα ντέρμπι! Τόσο μεγάλη ήταν η ένταση του προγράμματος με τον Μαρτίνς να ζητά συνεχώς το κάτι παραπάνω από τους παίκτες του.

Ο Πορτογάλος προπονητής των ερυθρόλευκων ξέρει καλά ότι οι απαιτήσεις είναι μεγάλες. Το ήξερε για την ακρίβεια πριν ακόμα έρθει στην χώρα μας για ν’ αναλάβει τον πάγκο του Ολυμπιακού.

Θεωρεί λοιπόν ο έμπειρος τεχνικός πως μέσα από την σκληρή δουλειά μπορεί να υλοποιήσει το πλάνο που έχει στο μυαλό του. Ένα πλάνο που θέλει τον Ολυμπιακό να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο σε όλες τις διοργανώσεις που θα συμμετέχει.

Η αλήθεια είναι πως οι παίκτες της ομάδας του Πειραιά έφτασαν στα… όρια του στην προπόνηση της Τρίτης. Κανείς όμως δεν είπε το παραμικρό. Οι παίκτες έκαναν αυτό ακριβώς που ζητούσε ο Μαρτίνς.

Χωρίς γκρίνια, χωρίς παράπονο. Αντιθέτως η διάθεση που έβγαλαν οι ερυθρόλευκοι κάνουν ακόμα πιο αισιόδοξο τον Πορτογάλο προπονητή για την πορεία του Ολυμπιακού στην συνέχεια.

Είναι ξεκάθαρο πως η δουλειά σε μια ομάδα δεν σταματά ποτέ. Είναι επίσης δεδομένο πως ο Μαρτίνς στηρίζει πολλά στην καθημερινή προπόνηση και γι’ αυτό τον λόγο ζητά πάντα το κάτι παραπάνω από τους παίκτες του.

Το αξιοσημείωτο είναι πως οι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού δείχνουν μεγάλη θέληση κάθε μέρα στο Ρέντη και αυτή είναι μια σημαντική κατάκτηση του Πορτογάλου προπονητή.

Δεν είναι υπερβολή να ισχυριστεί κάποιος ότι «πέφτουν κορμιά» στις προπονήσεις στο Ρέντη. Και το κλίμα μεταξύ των παικτών είναι εξαιρετικό.