Παραδοσιακά η ΔΕΘ αποτελεί σταθμό για τις δυνάμεις του ΚΚΕ και στον τρόπο που κάθε χρονιά εκκινούν τη δική τους κινηματική αντιπολίτευση.

Η φετινή ΔΕΘ έχει βέβαια τις δικές της ιδιαιτερότητες για τον σχεδιασμό του Περισσού, που όμως δεν έχει διακόψει τις δράσεις του όλο το προηγούμενο διάστημα με αιχμή του δόρατος το ΠΑΜΕ, αλλά και τις συνεχείς περιοδείες στελεχών του και βέβαια του ίδιου του Δημήτρη Κουτσούμπα.

Το πώς βλέπει πολιτικά τη ΔΕΘ το ΚΚΕ συνοψίσθηκε πρόσφατα στην κεντρική ομιλία του γ.γ. της ΚΕ στην Σπάρτη: «Τα σχέδιά τους για την επόμενη μέρα της καπιταλιστικής ανάπτυξης ετοιμάζονται να παρουσιάσουν σε λίγες μέρες στη ΔΕΘ, Τσίπρας και Μητσοτάκης. Τα σχέδιά τους δεν είναι τίποτα άλλο από μεταμφιεσμένα Μνημόνια διαρκείας. Στη ΔΕΘ, όπου τιμώμενη χώρα είναι οι ΗΠΑ, κυβέρνηση, αλλά και αξιωματική αντιπολίτευση, ετοιμάζονται και επίσημα πλέον να αποδεχθούν για τη χώρα μας τον τίτλο του «γεωπολιτικού μεντεσέ» στην περιοχή από τους φονιάδες των λαών», είπε σε μια αποστροφή του ο Κουτσούμπας, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες έχει σημάνει μεγάλη κινητοποίηση για όλες τις δυνάμεις του κόμματος.

Το δυναμικό συλλαλητήριο στις 8 Σεπτεμβρίου στην Πλατεία Αριστοτέλους θα κορυφώνει μια σειρά δράσεων, παρεμβάσεων και του ΠΑΜΕ σε χώρους εργασίας και όχι μόνον.

Την ίδια ώρα που οι δυνάμεις της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς (ΛΑΕ και ΑΝΤΑΡΣΥΑ) θα συμπράττουν σε κοινή διαδήλωση, το ΚΚΕ απόλυτα περιφρουρημένα θα οργανώσει τη δική του αυτοτελή παρουσία και ως μια υπενθύμιση πως δεν συναντιέται πολιτικά με καμία άλλη δύναμη.

Στον δρόμο προς τις κάλπες, εξάλλου, δεν θα υπάρξει καμία συμπόρευση του Περισσού με άλλο κόμμα, κάτι που ξεκαθαρίζουν τα στελέχη του σε όλους τους τόνους και την ίδια στιγμή που ασκούν σκληρή κριτική σε λογικές νέου Αντιμνημονίου.

Παράλληλα, ο Κουτσούμπας θα επιχειρήσει και κεντρικά να ακυρώσει με επιχειρήματα την έξοδο από το Μνημόνιο που ευαγγελίζεται η κυβέρνηση.