Σάββατο 13 Δεκεμβρίου 2025
weather-icon 21o
Σμυρναίικα σουτζουκάκια με σάλτσα ντομάτας

Σμυρναίικα σουτζουκάκια με σάλτσα ντομάτας

Υλικά για 30-35 σουτζουκάκια 1 κιλό κιμάς • 1 φλιτζ. φρυγανιά, τριμμένη και μουσκεμένη σε 1½ φλιτζ. νερό • 2 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες • ½ κ.γ. κύμινο • ½ κ.γ. κανέλα, τριμμένη • ½ κ.γ. μπαχάρι, τριμμένο • 2 αβγά • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι • 2 φλιτζ. ντομάτα, ψιλοκομμένη • έ.π. ελαιόλαδο για το […]

Υλικά για 30-35 σουτζουκάκια

1 κιλό κιμάς • 1 φλιτζ. φρυγανιά, τριμμένη και μουσκεμένη σε 1½ φλιτζ. νερό • 2 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες • ½ κ.γ. κύμινο • ½ κ.γ. κανέλα, τριμμένη • ½ κ.γ. μπαχάρι, τριμμένο • 2 αβγά • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι • 2 φλιτζ. ντομάτα, ψιλοκομμένη • έ.π. ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

Διαδικασία

Ζυμώνουμε δυνατά και για αρκετή ώρα τον κιμά μαζί με όλα τα υλικά εκτός από την ντομάτα ώστε να αναμειχθούν καλά και έπειτα τον βάζουμε στο ψυγείο για περίπου 1 ώρα να σφίξει ο κιμάς. Πλάθουμε μακρόστενους κεφτέδες και τους τηγανίζουμε ελαφρώς στο ελαιόλαδο. Στο τέλος, αφού τους έχουμε τηγανίσει όλους, κρατάμε στο τηγάνι λίγο από το λάδι και ρίχνουμε την ντομάτα. Μόλις μαραθεί, προσθέτουμε λίγο νερό, αλάτι και τους κεφτέδες. Τους αφήνουμε να βράσουν για περίπου 30 λεπτά. Σερβίρονται με ένα ωραίο λευκό πιλάφι ή με πουρέ.

ΠΗΓΗ: Γευσιγνώστης

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 13 Δεκεμβρίου 2025
Απόρρητο