Τη μεγαλύτερη ιδιωτική συλλογή VW Golf στον πλανήτη διαθέτει ένας καθαριστής καπνοδόχων από την Αυστρία, έχοντας στην κατοχή του 114 εκδόσεις του δημοφιλούς τετράτροχου.

Το VW Golf αποτελεί ένα από τα μακροβιότερα και πλέον επιτυχημένα τετράτροχα της ευρωπαϊκής αγοράς, μετρώντας μετά από τέσσερις δεκαετίες στη γραμμή παραγωγής περισσότερα από 30 εκατομμύρια αντίτυπα.

Τα 114 από αυτά ανήκουν σε έναν αυστριακό, διαμορφώνοντας τη μεγαλύτερη ιδιωτική συλλογή VW Golf που έχει γίνει γνωστή μέχρι σήμερα.

Ωστόσο δεν είναι μόνο ο απόλυτος αριθμός των αυτοκινήτων που κάνει τη συλλογή του καθαριστή καπνοδόχων από την Αυστρία ξεχωριστή.

Αρκετά από τα VW Golf που έχει στην κατοχή του ο Josef Juza είναι μοναδικά στο είδους και ως εκ τούτου εξαιρετικά σπάνια.

Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα των ηλεκτροκίνητων εκδόσεων της πρώτης και της δεύτερης γενιάς του αυτοκινήτου (Citystromer 1 και Citystromer 2), όπως και το Golf G60 Limited Edition, ένα από τα 70 που παράχθηκαν συνολικά.

Στα μελλοντικά πλάνα του Αυστριακού βρίσκεται και η δημιουργία ενός μουσείου, προφανώς αφιερωμένο στο VW Golf, κάτι που θα του επιτρέψει να επεκτείνει τη συλλογή του.

Αξίζει να σημειωθεί πως τα περισσότερα από τα VW Golf αποκτήθηκαν μέσω του διαδικτύου, ενός σύμφωνα με τα λεγόμενα του Αυστριακού, το κόστος μεταφοράς των αυτοκινήτων ήταν πολλές φορές μικρότερο από αυτό της αγοράς.

TAGS:
Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr