Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Lexus RC F GT: Ο τρόπος των Σαμουράι

Lexus RC F GT: Ο τρόπος των Σαμουράι

Η Lexus ετοιμάζεται να προσθέσει στην γκάμα του επιβλητικού της coupe μια αγωνιστικών προδιαγραφών αλλά νόμιμη για το δρόμο έκδοση επιδόσεων.

H ιαπωνική φίρμα είχε παρουσιάσει πριν δύο χρόνια από το φεστιβάλ ταχύτητας του Goodwood μια πρωτότυπη αγωνιστική εκδοχή του RC F με τα διακριτικά GT την οποία όπως όλα δείχνουν, η ιαπωνική φίρμα ετοιμάζεται να οδηγήσει στην παραγωγή μια αντίστοιχη αλλά ηπιότερων και νόμιμων για το δρόμο, προδιαγραφών έκδοση η οποία συνελήφθη να κάνει τα πρώτα της βήματα σε γερμανικό έδαφος.

Μια προσεκτική παρατήρηση στις εξωτερικές επιφάνειες της νέας έκδοσης προδίδει ότι πολλά μέρη αποτελούνται από ανθρακονήματα όπως το καπό, η οροφή και τα κατώτερα πλευρικά τμήματα ενώ την εικόνα δείχνουν να συμπληρώνουν οι ανασχεδιασμένοι προφυλακτήρες και τα νέα φωτιστικά σώματα που αναμένεται να του προσδώσουν μια σαφώς επιθετικότερη όψη.

Πλην των εξωτερικών σχεδιαστικών διαφοροποιήσουν που θα κληθούν να στοιχειοθετήσουν την σπορ υπόσταση της έκδοσης η οποία θα αναλάβει να γεφυρώσει το κενό ανάμεσα στο «απλό» RC F και στην αμιγώς αγωνιστική RC F GT3, η GT αναμένεται να είναι και σημαντικά ελαφρύτερη χάρη σε μια σειρά στοχευμένων αλλαγών που εκτός από τον περιορισμό των κιλών σε απόλυτα μεγέθη θα της εξασφαλίσουν και ένα χαμηλότερο κέντρο βάρους.

Η νέα έκδοση αναμένεται να επωφεληθεί από μια αναβαθμισμένη εκδοχή του V8 κινητήρα των 5,0 λίτρων η οποία θα ξεπεράσει το «φράγμα» των 477 ίππων της σημερινής εκδοχής του.

Σε ό,τι αφορά το χρονοδιάγραμμα άφιξης, αν και επί του παρόντος δεν υπάρχουν επίσημα στοιχεία η νέα έκδοση αναμένεται να λανσαριστεί μαζί με την ανανεωμένη εκδοχή του ιαπωνικού coupe εντός του 2019.

Sports in

ΑΕΚ – Παναθηναϊκός 3-0: Πήρε το ντέρμπι και πήγε στο +4 (vids)

Η ΑΕΚ νίκησε τον Παναθηναϊκό στη Νέα Φιλαδέλφεια και βρίσκεται στο +4 από τους Πράσινους – Δύο γκολ ο Ελίασον, ένα ο Πόνσε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024