Με την πρώτη ανάγνωση η αιτία του «κακού» για την αποτυχία του Ολυμπιακού στο τεστ με την Γκενκ πέφτει στους… απόντες. Για αυτό και οι πιο πολλοί ίσως να αποδίδουν το «0-4» στο γεγονός ότι δεν έχουν ολοκληρωθεί οι (μεταγραφικές) κινήσεις στον άξονα της μεσαίας γραμμής και οι ερυθρόλευκοι παρουσιάστηκαν με το Plan B, το οποίο απαρτίζουν οι Μπουχαλάκης, Καμαρά και Ανδρούτσος.
Η δική μας εκτίμηση είναι διαφορετική. Δεν ήταν αυτό το βασικό πρόβλημα και δεν είμαστε καθόλου βέβαιοι ότι ο Ολυμπιακός θα είχε διαφορετική εικόνα αν αγωνιζόταν με τους Αράο και Πρίσιτς στο κέντρο-χρησιμοποιούμε δύο ονόματα που «παίζουν» τον τελευταίο καιρό στις αναφορές των μέσων της ενημέρωσης.
Στην παράταση έλυσαν τις διαφορές τους η Ρόμα και η Μπολόνια. Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν 3-1, η Ρόμα ισοφάρισε 3-3 και στο 111’ σκόραρε η Μπολόνια και πανηγύρισε.