Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ βαθμολογούν τους υπουργούς
Μεταξύ των ερωτήσεων για τη βαθμολογία των υπουργών, υπάρχει και ένα σημείο - παγίδα!
Τους υπουργούς της κυβέρνησης θα βαθμολογήσουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.
Βάσει ενός ερωτηματολογίου, έμπνευσης του βουλευτή Μπαλαούρα, οι υπουργοί θα κριθούν μεταξύ άλλων για το βαθμό συνεργασίας και το επίπεδο επικοινωνίας με τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.
Δικαίωμα να συμπληρώσουν το «ερωτηματολόγιο Μπαλαούρα» έχουν -όπως είναι φυσικό- όλοι τα μέλη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ που δεν είναι υπουργοί.
Στόχος, σύμφωνα με τους εμπνευστές, είναι να βελτιωθεί το έργο της κυβέρνησης, αλλά τίποτα δεν αποκλείει να ληφθεί υπόψη και στον φημολογούμενο ανασχηματισμό.
Αλλωστε, τα ερωτηματολόγια θα πάνε κατευθείαν στο πρωθυπουργικό γραφείο και δεν θα περάσουν από την ηγεσία της ΚΟ του κόμματος.
Και η… παγίδα
Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ καλούνται να βαθμολογήσουν από το 1 έως το 100 την απόδοση των υπουργών στην επίλυση προβλημάτων, στη συνεργασία με το κόμμα, καθώς και στη διαχείριση θεμάτων στα μέσα ενημέρωσης και τη βελτίωση της κυβερνητικής εικόνας.
Εκείνο που είναι φυσικό ότι θα έπρεπε να βαθμολογηθεί είναι η υλοποίηση της κυβερνητικής πολιτικής, αλλά το ερωτηματολόγιο αναφέρει «υλοποίηση πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ», το οποίο προφανώς αποτελεί σημείο – παγίδα για τους υπουργούς.
Δεν εξετάζουμε καν αν πρόκειται για υπουργούς προερχόμενους από τον ΣΥΡΙΖΑ ή τους ΑΝΕΛ, που θα πρέπει να βαθμολογηθούν για την «υλοποίηση της πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ», καθώς το βασικότερο ίσως εμπόδιο για μια υψηλή βαθμολογία είναι εάν η πολιτική της κυβέρνησης εν γένει συνάδει με το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ ή όχι…
- Συγκρούσεις μεταξύ δύο παρατάξεων ανταρτών στην Κολομβία – Πάνω από 20 νεκροί
- Καθημερινοί τρόπο για να βάλεις «στοπ» στο νυχτερινό τσιμπολόγημα
- Καιρός: Τσουχτερό κρύο, θυελλώδεις άνεμοι και χιονοπτώσεις τη Δευτέρα
- Ξεφουσκώνει το πρόγραμμα «Χρυσή Βίζα» με τα νέα όρια
- Αστέρας του Χάρι Πότερ πήγε να βοηθήσει γυναίκα που έκλαιγε στον δρόμο και «έφαγε» κουτουλιά
- Είσαι single και δεν ξέρεις γιατί; Μια έρευνα έχει τις απαντήσεις
- Θα καταφέρει η «Ενεργή Μάχη» να κερδίσει το στοίχημα της πρόληψης των πυρκαγιών;
- Ο αναθεωρητισμός Τραμπ και οι τρεις επιλογές της Ευρώπης
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 19.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/lucas-marconnet-Kls_Hq8p-xI-unsplash-315x220.jpg)












![Το τραγούδι του Σωκράτη Φάμελλου στην κοπή πίτας [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/famellos-315x220.jpg)


















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442