Έχει τελικά ο Τραμπ το δικαίωμα να μπλοκάρει τους επικριτές του στο Twitter;
Έφεση θα ασκήσει το υπουργείο Δικαιοσύνης
Το υπουργείο Δικαιοσύνης ανακοίνωσε σήμερα ότι σκοπεύει να ασκήσει έφεση στην απόφαση ομοσπονδιακού δικαστηρίου που έκρινε ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δεν επιτρέπεται να μπλοκάρει τους επικριτές του από τον λογαριασμό του στο Twitter.
Στις 23 Μαΐου η δικαστής της Νέας Υόρκης Ναόμι Ρις Μπάτσγουολντ έκρινε ότι ο Τραμπ δεν έχει το δικαίωμα να εμποδίσει τους επικριτές του να εγγράφονται στον προσωπικό λογαριασμό του στο Twitter (@realDonaldTrump), τον οποίο παρακολουθούν 52,5 εκατομμύρια χρήστες σε όλον τον κόσμο. Η δυνατότητα να αντιδρά κανείς στα συχνά μηνύματα που αναρτά ο Αμερικανός πρόεδρος και να τα σχολιάζει όπως νομίζει εντάσσεται στην άσκηση της ελευθερίας της έκφρασης που προστατεύεται από την πρώτη τροπολογία του συντάγματος, σύμφωνα με τη δικαστή.
Εναντίον του Τραμπ είχε προσφύγει το Knight Institute, μια οργάνωση προάσπισης της ελευθερίας της έκφρασης που εξαρτάται από το Πανεπιστήμιο Κολούμπια, εξ ονόματος επτά προσώπων που τα είχε «αποκλείσει» ο πρόεδρος. Έτσι, δεν μπορούσαν να δουν τα μηνύματα που αναρτά σχεδόν καθημερινά και να του απαντήσουν ευθέως. Μετά την ανακοίνωση της δικαστικής απόφασης, ο Λευκός Οίκος έδωσε και πάλι πρόσβαση στους επτά στον λογαριασμό του προέδρου, όπως ανέφερε ο δικηγόρος τους, ο Τζαμίλ Τζάφερ. Πολλοί άλλοι όμως παραμένουν ακόμη αποκλεισμένοι, υπογράμμισε.
Μεταξύ των επτά είναι και ο Φίλιπ Κόεν, καθηγητής κοινωνιολογίας στην Πολιτεία του Μέριλαντ ο οποίος αποκλείστηκε τον Ιούνιο του 2017, μόλις 15 λεπτά αφότου ανάρτησε μια φωτογραφία του Τραμπ με τις λέξεις «Διεφθαρμένος, Ανίκανος, Αυταρχικός» γραμμένες επάνω.
- Φοινικούντα: «Μίλαγα με τον αδελφό μου & έμαθα από τα σάιτ ότι τον δολοφόνησαν» λέει ο αδερφός του επιστάτη
- Αναγκαιότητα και όχι πολυτέλεια για τις ΜμΕ η Τεχνητή Νοημοσύνη
- Ουκρανία: Λάρι Φινκ και Τζάρεντ Κούσνερ κυρίαρχοι στο παιχνίδι της ανοικοδόμησης
- Google: Απευθείας ηχητική μετάφραση στα ακουστικά ήχου με τη βοήθεια της AI
- Αποκαλύψεις από τον Ρούνεϊ: «Δέχτηκα θανατικές απειλές όταν πήγα από την Έβερτον στη Γιουνάιτεντ»
- Ζουγανέλη: «Ο νόμος ισχύει για όλους» – Η ανάρτηση μετά την αφαίρεση διπλώματος για αλκοόλ
- Lloyd’s List: Μαρινάκης και Αγγελικούση στην κορυφή – 17 Έλληνες στο top 100 της παγκόσμιας ναυτιλίας
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 13.12.2025]
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

![H στιγμή της επίθεσης στο τουρκικό πλοίο από τη Ρωσία με Geran 2 / Shahed 136 [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/CENK-RORO-2-111x85.jpg)




![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 13.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/nathan-anderson-npruZYZgfA0-unsplash-315x220.jpg)













![Ιράν: Οι Φρουροί της Επανάστασης κατέσχεσαν δεξαμενόπλοιο με «λαθραίο ντίζελ» [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/Iran-tanker-1-315x220.jpg)

![H στιγμή της επίθεσης στο τουρκικό πλοίο από τη Ρωσία με Geran 2 / Shahed 136 [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/CENK-RORO-2-315x220.jpg)























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442