Θεσσαλονίκη: Νέα δολοφονική επίθεση καταγγέλλουν οι αστυνομικοί
Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης ζητά την παρέμβαση του εισαγγελέα μετά την επίθεση με βόμβες μολότοφ που δέχτηκε διμοιρία των ΜΑΤ από ομάδα αντιεξουσιαστών
Την παρέμβαση του εισαγγελέα ζητούν οι αστυνομικοί μετά την επίθεση με βόμβες μολότοφ που δέχτηκε το βράδυ του Σαββάτου διμοιρία των ΜΑΤ από ομάδα αντιεξουσιαστών, στη Θεσσαλονίκη.
«Η διμοιρία δέχτηκε δολοφονική επίθεση. Πρέπει να παρέμβει ο εισαγγελέας για αυτά που γίνονται μέσα στα πανεπιστήμια» δήλωσε με αφορμή την επίθεση ο αντιπρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης, Δημήτρης Παδιώτης.
Υπενθυμίζεται πως η επίθεση σημειώθηκε τη στιγμή που η στατική διμοιρία φύλαξης του τουρκικού προξενείου αποχωρούσε από το σημείο λόγω πέρατος της βάρδιάς της, σύμφωνα με πληροφορίες του thestival.gr.
Μόλις η κλούβα των ΜΑΤ πέρασε το κτίριο του Φυσικού του ΑΠΘ επί της οδού Αγίου Δημητρίου, τριάντα κουκουλοφόροι έστησαν οδοφράγματα κλείνοντας την κυκλοφορία. Η κλούβα των ΜΑΤ εγκλωβίστηκε ανάμεσα σε αρκετά ΙΧ αυτοκίνητα, ενώ μια δεύτερη ομάδα κουκουλοφόρων βγήκε από τα πανεπιστήμια και έριξε περίπου τριάντα βόμβες μολότοφ εναντίον της κλούβας.
Ευτυχώς, κανείς από τους αστυνομικούς δεν τραυματίστηκε.
Η ανακοίνωση της Ένωσης
«Nέα πρωτοφανής επίθεση σημειώθηκε εναντίον διμοιρίας ΥΑΤ, η οποία ενώ βρίσκονταν καθ’οδόν μετά την λήξη ωραρίου, έπεσε σε ενέδρα και δέχθηκε σφοδρή επίθεση με δεκάδες μολότοφ.
Πλην των υλικών ζημιών στο λεωφορείο, ευτυχώς δεν υπήρξε τραυματισμός Αστυνομικού.
Αλλεπάλληλες φορές, η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης έχει επισημάνει ότι η στατική διμοιρία, επί 24ωρου βάσεως, έξω από το τούρκικο προξενείο καθιστά τους αστυνομικούς σε ζωντανούς στόχους. Μέχρι σήμερα, η διμοιρία έχει δεχτεί πολυάριθμες επιθέσεις, χωρίς ωστόσο να έχει αλλάξει ο επιχειρησιακός σχεδιασμός.
Ως συνήθως, η αντίδραση της Ηγεσίας ήταν η περιμετρική κάλυψη του σημείου και προσαγωγές για ύποπτα άτομα.
Το γεγονός αυτό καταδεικνύει την επιλεκτική ευαισθησία των αρμοδίων, οι οποίοι αντιδρούν άμεσα σε κατ’ έγκληση πλημμεληματικά αδικήματα εναντίον πολιτικών, προχωρώντας χωρίς χρονοτριβές σε ταυτοποιήσεις προσώπων και συλλήψεις. Αντιθέτως, σε κακουργηματικές πράξεις σαν την σημερινή, περιορίζεται απλά στην περιμετρική επίβλεψη του χώρου.
Είναι απορίας άξιο, σε ποιο ευνομούμενο κράτος οι εγκληματίες του ποινικού δικαίου απροκάλυπτα αποπειρώνται να αφαιρέσουν ζωές εργαζομένων και η αστυνομία να παραμένει αδρανής λόγω «ασύλου»;
Η ιστορία μας έχει διδάξει ότι οι αστυνομικοί είναι οι πλέον εκτεθειμένοι εργαζόμενοι. Για πόσα ακόμα χρόνια, οι επιθέσεις με μολότοφ θα προσεγγίζονται επιδερμικά;
Θα το βροντοφωνάζουμε, έως ότου εμπεδωθεί, ότι στις υποχρεώσεις μας δεν συγκαταλέγεται η δολοφονία μας από θερμοκέφαλους ιδεοληπτικούς. Υποχρέωση μας είναι να φυλάσσουμε την κοινωνική ειρήνη της χώρας και να ενεργούμε βάσει των Νόμων της.
Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης θα αναζητήσει ποινικές ευθύνες για την παράνομη ακινητοποίηση των συναδέλφων στο σημείο (η οποία αντίκειται στα ΠΔ που προβλέπουν διαφορετική χρήση και διάθεση των διμοιριών), αλλά και για τις εντολές που δόθηκαν μετά την επίθεση για την σύλληψη των δραστών. Επίσης, θα ερευνήσουμε αν ενημερώθηκε ο Εισαγγελέας για το περιστατικό ή αν αντιμετωπίστηκε σαν επίθεση «ρουτίνας».
Όσο βασιλεύει η ατιμωρησία, έμμεσα επικυρώνεται και η ανομία. Η πολιτεία είναι υποχρεωμένη να αλλάξει τον τρόπο αντιμετώπισης των περιστατικών απρόκλητης βίας έναντι των αστυνομικών, και πλέον να αποδίδεται δικαιοσύνη στους εν δυνάμει δολοφόνους της ΕΛ.ΑΣ».
- LIVE: Μπενφίκα – Νάπολι
- ΗΠΑ: Ίσως να ζητούν από τουρίστες το ιστορικό τους στα social media τα τελευταία πέντε χρόνια για να εισέλθουν
- LIVE: Ντόρτμουντ – Μπόντο/Γκλιμτ
- LIVE: Ρεάλ Μαδρίτης – Μάντσεστερ Σίτι
- LIVE: Γιουβέντους – Πάφος
- Βιγιαρεάλ-Κοπεγχάγη 2-3: Ο Κορνέλιους «ξέρανε» τους γηπεδούχους στο 90’
- LIVE: Λεβερκούζεν – Νιούκαστλ
- Θεσσαλονίκη: Σπείρα πωλούσε προϊόντα «μαϊμού» μέσω διαδικτύου – Συνελήφθησαν τρία αδέρφια
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 10.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/cristofer-maximilian-YK8Mvocj6yE-unsplash-315x220.jpg)













![Αγρότες: Η στιγμή που άνδρας των ΜΑΤ πετάει δακρυγόνα στο πλήθος στην Πάτρα [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/image-1-315x220.jpg)
![Αγρότες: Ένταση στη Θεσσαλονίκη – Αστυνομικοί πήγαν να ταυτοποιήσουν παραγωγό την ώρα που όργωνε, στο νοσοκομείο αγρότης [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/AC4A5648-1-315x220.jpg)
![Αγρότες: Δικαστικός κλητήρας πήγε σε μπλόκο και επέδωσε σε αγρότη αγωγή για χρέη [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/agrotis-1-315x220.jpg)
























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442