ΗΠΑ και Ν.Κορέα συνεχίζουν τις προσπάθειες για συνάντηση Τραμπ – Κιμ
Στον απόηχο της απόφασης του αμερικανού προέδρου να ακυρώσει τη σύνοδο κορυφής της 12ης Ιουνίου, στη Σιγκαπούρη
Σε συμφωνία να συνεχίσουν να εργάζονται προκειμένου να διαμορφωθούν οι κατάλληλες συνθήκες για να διεξαχθούν συνομιλίες ανάμεσα στην Ουάσινγκτον και τη Βόρεια Κορέα προχώρησαν οι υπουργοί Εξωτερικών Νότιας Κορέας και ΗΠΑ, όπως αναφέρει ανακοίνωση Τύπου που δημοσιοποίησε το ΥΠΕΞ στη Σεούλ.
Η υπουργός Εξωτερικών της Νότιας Κορέας, Κανγκ Γκιάουνγκ-χα, και ο επικεφαλής του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Μάικ Πομπέο, κατέληξαν σε αυτή τη θέση κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής συνδιάλεξής τους μετά την απόφαση του αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ να ακυρώσει τη σύνοδο κορυφής με τον βορειοκορεάτη ηγέτη Κιμ Γιονγκ Ουν, που προγραμματιζόταν να διεξαχθεί τη 12η Ιουνίου στη Σιγκαπούρη, διευκρινίζεται στην ανακοίνωση.
Η Σεούλ εξάλλου σκοπεύει να συνεχίσει τις προσπάθειές της για τη βελτίωση των σχέσεών της με την Πιονγκγιάνγκ, τόνισε νωρίτερα ο υπουργός Ενοποίησης της Νότιας Κορέας, Τσου Μιονγκ-γκιουν.
«Η κυβέρνησή μας θα εκπληρώσει τις δεσμεύσεις της, προκειμένου να εφαρμοστεί» η συμφωνία στην οποία κατέληξαν στα τέλη του Απριλίου ο πρόεδρος της Νότιας Κορέας Μουν Τζε-ιν και ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν, ενόψει της αποπυρηνικοποίησης της κορεατικής χερσονήσου, σημείωσε ο Τσου, σύμφωνα με το νοτιοκορεάτικο πρακτορείο ειδήσεων Yonhap.
«Φαίνεται ότι (η Βόρεια Κορέα) παραμένει ειλικρινής όσον αφορά την εφαρμογή της συμφωνίας και στις προσπάθειες της για την αποπυρηνικοποίηση και την αποκατάσταση της ειρήνης» πρόσθεσε ο υπουργός.
Διαβάστε επίσης: «Ανοικτή στον διάλογο» με τις ΗΠΑ η Βόρεια Κορέα
- Δικαστής επικρίνει τον Τραμπ για τη «θρασύτατη» προσπάθειά του να συνεχίσει την κατασκευή της αίθουσας χορού
- Γαλλία: Τα Στενά του Ορμούζ πρέπει να ανοίξουν ξανά, αλλά «όχι με οποιοδήποτε τίμημα»
- Λίβανος: Ο Γκουτέρες καλεί «όλα τα μέρη» να τηρήσουν «πλήρως» την κατάπαυση του πυρός
- Τραμπ: Ο πάπας Λέων είναι ελεύθερος να λέει ό,τι θέλει, αλλά έχει αδυναμίες στην εξωτερική πολιτική
- Το Ιράν χαιρετίζει τη συμφωνία του Λιβάνου με το Ισραήλ – «Εντάσσεται» στην εκεχειρία με τις ΗΠΑ
- Στα «ΝΕΑ» της Παρασκευής: – Παραιτηθείτε… – Δεν εκβιάζομαι…
- Η βαθμολογία στη Euroleague και τα σενάρια για τον Παναθηναϊκό
- Μπαρτζώκας: «Το επίπεδο της Euroleague είναι καλύτερο από ποτέ»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 17.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/theodor-vasile-QgV8nrpQjQ8-unsplash-1-315x220.jpg)


































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442