Ακόμα μία απώλεια μετρά το «ρόστερ» της διεθνούς έκθεσης καθώς η Lamborghini δεν αναμένεται να συμμετάσχει στη διοργάνωση, όντας η δεύτερη, μετά την VW, φίρμα του γερμανικού ομίλου που δεν πρόκειται να δώσει το παρών στη γαλλική μπιενάλε.

Σημειώνεται πως η ιταλική φίρμα είναι η δέκατη κατά σειρά αυτοκινητοβιομηχανία που δηλώνει ότι δεν θα παρευρεθεί στη διοργάνωση καθώς εκτός από τις Lamborghini και VW, το ίδιο αναμένεται να πράξουν επίσης, οι Ford, Infiniti, Mazda, Mitsubishi, Nissan, Opel, Subaru και Volvo.

Επίσης, δεν είναι η πρώτη φορά που η Lamborghini απέχει από τη συγκεκριμένη έκθεση καθώς τόσο η ιταλική φίρμα όσο και η Bentley η οποία ανήκει επίσης στον όμιλο VW, είχαν απόσχει και το 2016, χρονιά κατά την οποία απουσίαζαν, Aston Martin, Ford, Volvo αλλά και Rolls-Royce μιας και το φαινόμενο των απουσιών δεν αποτελεί αποκλειστικότητα της προσεχούς διεθνούς έκθεσης.

Αντιθέτως, με δεδομένες τις δυνατότητες που προσφέρει το Internet σε ό,τι αφορά την προβολή προϊόντων η οποία σε σύγκριση με την μεταφορά δεκάδων μοντέλων σε ένα φυσικό σημείο, συνεπάγεται μηδαμινό κόστος αλλά και την ολοένα αυξανόμενη απήχηση «εναλλακτικών» διοργανώσεων με εντονότερο το στίγμα της τεχνολογίας, όπως π.χ. το CES στο Las Vegas, οι αυτοκινητοβιομηχανίες δείχνουν να εγκαταλείπουν την αίγλη των άλλοτε κραταιών παραδοσιακών εκθέσεων αυτοκινήτου.