Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η DS δίνει ραντεβού στο Παρίσι με ηλεκτρικό DS3 Crossback

Η DS δίνει ραντεβού στο Παρίσι με ηλεκτρικό DS3 Crossback

Η γαλλική φίρμα θα παρουσιάσει στη προσεχή γαλλική διοργάνωση ένα αμιγώς ηλεκτροκίνητο compact μοντέλο με περιπετειώδη αισθητικά στοιχεία το οποίο θα είναι το πρώτο του γαλλικού ομίλου που θα εγκαινιάσει την νέα «ηλεκτρική» πλατφόρμα e-CMP.

Μια αμιγώς ηλεκτροκίνητη compact πρόταση με περιπετειώδη χαρακτηριστικά προετοιμάζει η DS για την προσεχή έκθεση του Παρισιού.

Το DS 3 Crossback όπως αναμένεται να ονομάζεται, θα είναι και το πρώτο μοντέλο της γαλλικής φίρμας αλλά και συνολικά του ομίλου PSA το οποίο θα αξιοποιήσει μια νέα πλατφόρμα με τα διακριτικά e-CMP.

Ο δε λόγος που επελέγη η DS για την πρεμιέρα της νέας αρχιτεκτονικής, έναντι των Peugeot ή Citroen, είναι, σύμφωνα με τις συστάσεις του επικεφαλής εξέλιξης προϊόντων της φίρμας, Eric Apode, ότι η DS αποτελεί την αιχμή του δόρατος του ομίλου σε επίπεδο τεχνολογίας.

Επίσης αξίζει να σημειωθεί ότι το νέο μοντέλο που θα βασιστεί σε αυτή την εξίσου νέα πλατφόρμα αποτελεί την απαρχή για την υλοποίηση του σχεδίου εξηλεκτρισμού της γκάμας της DS, το οποίο προβλέπει το λανσάρισμα αποκλειστικά plug-in υβριδικών και αμιγώς ηλεκτρικών μοντέλων από το 2025 και εφεξής.

Σε ό,τι αφορά τις προδιαγραφές του DS3 Crossback, αν και προς το παρόν δεν έχουν δημοσιοποιηθεί, σύμφωνα με προηγούμενες συστάσεις του γαλλικού ομίλου, η συγκεκριμένη πλατφόρμα θα συνδυάζεται με μπαταρίες ιόντων λιθίου οι οποίες θα προσφέρουν αυτονομία έως και 450 χλμ.

Επιπλέον, αξίζει να σημειωθεί ότι πλην του DS3 Crossback, την ίδια αφετηρία θα έχουν και οι αμιγώς ηλεκτροκίνητες εκδόσεις του Peugeot 208 αλλά και του Opel Corsa οι οποίες αναμένονται εντός του 2019.

Sports in

Έξαλλοι στη Μακάμπι: «Λέει ψέματα ο Αταμάν»

Πηγή της Μακάμπι απαντά σε όσα της προσάπτει ο Εργκίν Αταμάν.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024