Οι Ερυθρόλευκες επικράτησαν με 86-59 του Φάρου Κερατσινίου και κατέκτησαν το πρωτάθλημα στην Α1 μπάσκετ γυναικών με 4-0, κάνοντας το νταμπλ, μένοντας μάλιστα αήττητες
Μία ονειρική σεζόν, την οποία ολοκλήρωσε χωρίς ούτε μία ήττα είχε ως αποτέλεσμα την κατάκτηση του νταμπλ από τον Ολυμπιακό.
Σε μία χρονιά, με αλλαγή σκυτάλης στην τεχνική ηγεσία, αφού ο Κώστας Μίσσας αντικατέστησε την Ελένη Καπογιάννη, οι «ερυθρόλευκες» έκαναν υπερήφανους τους φιλάθλους τους κάνοντας το 4-0 έναντι του Φάρου Κερατσινίου στη σειρά των τελικών.
Οι Ιβόν Άντερσον (27π.) και Εβίνα Μάλτση (23π.) ήταν οι κορυφαίες στη νίκη με 86-59 μέσα στο Κερατσίνι, στον 2ο τελικό (σ.σ. μεταφέρονται οι νίκες από την κανονική περίοδο). Αυτός ήταν ο υπαριθμόν 11 φετινός τίτλος για τον Ερασιτέχνη Ολυμπιακό, έχοντας φυσικά αρκετούς ακόμη να προσθέση στην πλούσια τροπαιοθήκη του συλλόγου.
Για τρία δεκάλεπτα, πάντως ο Φάρος διεκδικούσε να μειώσει τη σειρά. Οι Τζόνσον και Ουόλκερ κρατούσαν τον Φάρο στο παιχνίδι, με τις παίκτριες του Κώστα Μίσσα να αδυνατούν να “χτίσουν” μια διαφορά ασφαλείας. Στο τέταρτο και τελευταίο δεκάλεπτο, το σκηνικό άλλαξε άρδην με τον Ολυμπιακό να πατά γκάζι.
Καθώς βρισκόμαστε μια ανάσα από το Πάσχα, δεν προκαλεί καμία εντύπωση ότι μόνο δύο νέες ταινίες έκαναν την εμφάνισή τους στις σκοτεινές αίθουσες αυτή την εβδομάδα
Παρά την ήττα της με 38-16 από την Αυστρία στο Λιντς η Εθνική ομάδα Χάντμπολ των Γυναικών κατάφερε να προκριθεί στο Euro 2026, κάτι που πετυχαίνει για πρώτη φορά στην ιστορία της.
Η Βιγιαρεάλ έφυγε με σπουδαίο «διπλό» από την έδρα της Αθλέτικ Μπιλμπάο, επικρατώντας 2-1 για την 31η αγωνιστική της La Liga και κάνοντας καθοριστικό βήμα για την παραμονή στην πρώτη τετράδα.
Ο ισολογισμός της γαλλικής ομάδας αποκάλυψε το ιλιγγιώδες χρέος των 250 εκατ. ευρώ στο μεταγραφικό παζάρι, την ώρα που παραμένει το ανοιχτό «μέτωπο» με τον Ολυμπιακό για την... οψιόν του Γιάρεμτσουκ.
Η Ίντερ εκμεταλλεύθηκε τις απώλειες που είχαν Μίλαν και Νάπολι και με μια μεγάλη ανατροπή στο Κόμο (4-3), ξέφυγε με 9 βαθμούς από τη 2η θέση και επί της ουσίας αγκάλιασε το πρωτάθλημα.