Λίβερπουλ και Ρόμα με «φόντο» τον τελικό του Champions League
Λίβερπουλ και Ρόμα συναντήθηκαν ξανά το 1984, στον τελικό του τότε, Κυπέλλου Πρωταθλητριών, με νικητές τους «κόκκινους» στη διαδικασία των πέναλτι
Η αγωνιστική δράση των ημιτελικών του Champions League, ξεκινά απόψε (24/4, 21:45) με την αναμέτρηση Λίβερπουλ – Ρόμα στο «Άνφιλντ».
Το ζευγάρι αυτό, συναντήθηκε ξανά το 1984, στον τελικό του τότε, Κυπέλλου Πρωταθλητριών. Η Λίβερπουλ επικράτησε της Ρόμα στα πέναλτι και κατέκτησε το τρόπαιο, σε έναν αγώνα που διεξήχθη στο «Ολίμπικο».
Στο κέντρο της προσοχής, όπως είναι αναμενόμενο, ο Μοχάμεντ Σαλάχ, ο οποίος το περασμένο καλοκαίρι μετακινήθηκε στη Λίβερπουλ από τη Ρόμα με το ποσό των 42 εκατ. ευρώ. Υπενθυμίζεται, πως ο Αιγύπτιος σταρ αναδείχθηκε κορυφαίος παίκτης των αγγλικών γηπέδων και επιδιώκει να οδηγήσει τη Λίβερπουλ στη «γη της επαγγελίας» και την κατάκτηση του Champions League.
«Έπαιξα στην Ρόμα για δύο χρόνια. Έζησα σπουδαίες στιγμές στον σύλλογο, με τους οπαδούς. Πάλεψα για τον σύλλογο. Τώρα θα βρεθώ απέναντι στην παλιά μου ομάδα. Επικοινωνούμε με κάποιους από τους παλιούς μου συμπαίκτες, κάθε εβδομάδα. Είμαστε καλοί φίλοι. Είμαι ενθουσιασμένος που θα επιστρέψω. Λατρεύω τους οπαδούς της Ρόμα και το ίδιο ισχύει και για εκείνους. Αλλά ανάμεσά μας υπάρχει ένας αγώνας που οδηγεί στον τελικό του Champions League. Και στόχος μου είναι, να βρεθεί η Λίβερπουλ σε αυτόν τον αγώνα», τόνισε ο Σαλάχ στην επίσημη ιστοσελίδα της Λίβερπουλ.
Το σύνολο του Γιόυργκεν Κλοπ, στα προημιτελικά, έκανε μια… χαψιά τη Μάντσεστερ Σίτι με δύο νίκες σε ισάριθμες αναμετρήσεις, διαθέτει την καλύτερη επίθεση της διοργάνωσης και δείχνει σε εξαιρετική κατάσταση, ψάχνοντας την πρώτη πρόκριση στον τελικό μετά το 2007, εκεί όπου ηττήθηκε με 1-2 από τη Μίλαν στο ΟΑΚΑ.
Η Ρόμα από την άλλη συμμετέχει στα ημιτελικά για πρώτη φορά με το 1984 και αναζητά εκδίκηση κόντρα στην ομάδα που της στέρησε το τρόπαιο την ίδια χρονιά.
Οι «τζαλορόσι» προέρχονται από την επική πρόκριση επί της Μπαρτσελόνα, την οποία νίκησαν 3-0 στο «Ολίμπικο» και ανέτρεψαν το 1-4 του «Καμπ Νου» και πλέον, στοχεύουν στον τελικό του Κιέβου και την κατάκτηση του Champions League για πρώτη φορά στην ιστορία τους.
«Είναι σπουδαία ομάδα. Παίζει επιθετικό ποδόσφαιρο και διαθέτει γρήγορους παίκτες που παλεύουν ως το τελευταίο λεπτό. Θα είναι δύσκολο παιχνίδι, αλλά το ίδιο ήταν και με την Μπαρτσελόνα. Τίποτα δεν είναι απίθανο όταν πιστεύεις», δήλωσε ο Κώστας Μανωλάς στην επίσημη ιστοσελίδα της UEFA, αναφερόμενος στη Λίβερπουλ.
Την Τετάρτη (25/4), στο δεύτερο ζευγάρι των ημιτελικών, η Μπάγερν Μονάχου φιλοξενεί τη Ρεάλ Μαδρίτης.
- Μπακς – Σέλτικς 116-101: Επέστρεψαν στις νίκες, χωρίς τον Γιάννη
- Άτυχος ο Τζίμας: Πολύ σοβαρός ο τραυματισμός του, χάνει την υπόλοιπη σεζόν (pics)
- Υποψήφιο γκολ της αγωνιστικής αυτό του Ντεσπόντοφ κόντρα στη Λουντογκόρετς (vid)
- Να επιστρέψει στις νίκες θέλει ο Ολυμπιακός κόντρα στη Μπαρτσελόνα
- Ασταμάτητη η Στρασμπούρ (1-0), άνετο διπλό της Πάλας στην Ιρλανδία (3-0) – Η βαθμολογία
- Βαθμολογία UEFA: Καλή συγκομιδή για την Ελλάδα, αλλά και χαμένη ευκαιρία να πλησιάσει κι άλλο την Τσεχία
- Γκολ και highlights από τα παιχνίδια του Europa League (vids)
- Αταμάν: «Η Αρμάνι Μιλάνο έκανε ένα καταπληκτικό παιχνίδι – Συγχαρητήρια»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 12.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/jake-kokot-PbDLAy38QZM-unsplash-315x220.jpg)








































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442