Την καθιέρωση της Αθήνας ως κορυφαίου «city break» προορισμού στη ΝΑ Ευρώπη τόνισε ο δήμαρχος της πόλης Γιώργος Καμίνης σε ομιλία του σε εκδήλωση του σωματείου «Διάζωμα».
Ο δήμαρχος Αθηναίων υπογράμμισε το διπλασιασμό της τουριστικής κίνησης στην Αθήνα, μέσα στην τελευταία πενταετία.
«Η δικτύωση και η συνένωση δυνάμεων βρίσκεται στον πυρήνα του συνόλου, σχεδόν, των πολιτικών και των πρωτοβουλιών που υλοποιούμε ως δήμος Αθηναίων» είπε ο κ. Καμίνης.
Στην κατεύθυνση αυτή, της συνένωσης δυνάμεων, ο δήμαρχος Αθηναίων ανέφερε ότι, το αμέσως επόμενο διάστημα, το Athens Tourism Partnership αναμένεται να διευρυνθεί με τη συμμετοχή ισχυρών φορέων, ιδρυμάτων και εταιρειών που σχετίζονται με την τουριστική ανάπτυξη της πόλης.
Επίσης ο κ. Καμίνης αναφέρθηκε στην ανάδειξη της σύγχρονης πολιτιστικής ταυτότητας της πόλης, με τη φιλοξενία και διεθνών διοργανώσεων, όπως η « Αθήνα Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου για το 2018», η Documenta 14 κ.α.
Στις 30 και 31 Ιανουαρίου, στο Ολύμπια θα πραγματοποιηθεί η συναυλία «Δύο Επέτειοι, Μία Σκηνή» - αφορμή τη συμπλήρωση 30 δημιουργικών χρόνων του συνθέτη Κώστα Λειβαδά και για τα 40 χρόνια της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης» του Δήμου Πατρέων.