ΚΚΕ: «Φουσκώνει τα πανιά» της Χρυσής Αυγής η καταδίκη Ζαριανόπουλου
Έντονη διαμαρτυρία από το ΚΚΕ για την καταδίκη του ευρωβουλευτή του Σ.Ζαριανόπουλου για λεκτική επίθεση σε πρώην και νυν βουλευτές της «ναζιστικής Χρυσής Αυγής». Μιλά για απόφαση που φουσκώνει τα πανιά της Χρυσής Αυγής και απόδειξη ανοχής προς αυτή από τμήματα του κρατικού μηχανισμού
Την έντονη διαμαρτυρία και ανησυχία του εκφράζει το ΚΚΕ για την καταδίκη του ευρωβουλευτή του Σωτήρη Ζαριανόπουλου για εξύβριση βουλευτών της Χρυσής Αυγής, μιλώντας για δικαστική απόφαση, «που «φουσκώνει τα πανιά» της εγκληματικής-ναζιστικής συμμορίας της Χρυσής Αυγής και αποδεικνύει την ανοχή προς τη Χρυσή Αυγή από τμήματα του κρατικού μηχανισμού».
Προειδοποιεί δε ότι τέτοιες αποφάσεις δίνουν στη Χρυσή Αυγή «το δικαίωμα να πανηγυρίζει (όπως το έπραξε με την πρωτόδικη καταδικαστική απόφαση κατά του Σ. Ζαριανόπουλου) και να θεωρεί παρόμοιες αποφάσεις σαν νομιμοποίηση της εγκληματικής δράσης της».
Όπως αναφέρει η ανακοίνωση του ΚΚΕ,«με απόφαση του Εφετείου Θεσσαλονίκης, ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, Σωτήρης Ζαριανόπουλος, καταδικάστηκε σε χρηματική αποζημίωση ενός νυν και δύο πρώην βουλευτών της ναζιστικής Χρυσής Αυγής, για δήθεν ‘εξύβριση και ηθική βλάβη’ τους, όταν το 2012 σε συνέντευξη Τύπου, ως επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης του Δήμου Θεσσαλονίκης, σε απάντηση δημοσιογραφικής ερώτησης για τη πρόσκληση της Χρυσής Αυγής στις παρελάσεις, για την 28η Οκτωβρίου, δήλωσε ότι ‘οι νοσταλγοί του Χίτλερ, οι πολιτικοί απόγονοι των ντόπιων συνεργατών του, βρωμίζουν τον τόπο και δεν έχουν θέση σε παρελάσεις και εκδηλώσεις που τιμούν την αντίσταση του λαού μας κατά των φασιστών – ναζιστών’».
Το ΚΚΕ εκφράζει έντονη διαμαρτυρία και ανησυχία γι’ αυτήν τη δικαστική απόφαση, «που «φουσκώνει τα πανιά» της εγκληματικής-ναζιστικής συμμορίας της Χρυσής Αυγής και αποδεικνύει την ανοχή προς τη Χρυσή Αυγή από τμήματα του κρατικού μηχανισμού, την ώρα μάλιστα που εξελίσσεται η δίκη της, για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, δολοφονίες, ξυλοδαρμούς κ.λπ. και της δίνει το δικαίωμα να πανηγυρίζει (όπως το έπραξε με την πρωτόδικη καταδικαστική απόφαση κατά του Σ. Ζαριανόπουλου) και να θεωρεί παρόμοιες αποφάσεις σαν νομιμοποίηση της εγκληματικής δράσης της».
«Καμιά παρόμοια δικαστική απόφαση, καμιά απειλή και δράση της Χρυσής Αυγής δεν πρόκειται να κάμψουν τον αγώνα των κομμουνιστών ενάντια σ’ αυτό το ναζιστικό-εγκληματικό μόρφωμα και στο σύστημα που το γέννησε και το χρησιμοποιεί σαν το μακρύ του χέρι του» καταλήγει η ανακοίνωση του ΚΚΕ.
- Περπάτημα: Πέντε μυστικά που το απογειώνουν
- Ο θάνατος μιας ιδεολογίας: Μπορεί ο Τσαβισμός να επιβιώσει μετά την απαγωγή του Μαδούρο;
- Ex Machina: Πόσο «επιστημονική φαντασία» είναι σήμερα η ταινία του 2014;
- Μπορούμε να «τεστάρουμε» τη μακροζωία σε 10 δευτερόλεπτα;
- Η Τζένιφερ Λόρενς αποκαλύπτει τον «μοναδικό» ρόλο που ήθελε και τελικά πήρε η φίλη της, Έμα Στόουν
- Πούτιν, Σι και Τραμπ χωρίζουν τον κόσμο στα τρία
- Η συμφωνία ΕΕ-Mercosur και ο παράγοντας ανταγωνισμός στο πιάτο μας – Φτηνό κρέας, πικρή επίγευση
- Μπεν Χότζες: «Δεν πρόκειται να δούμε μια στρατιωτική εισβολή στη Γροιλανδία»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 12.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/cristofer-maximilian-Ce3XLxac0f4-unsplash-315x220.jpg)



































![Φορτηγό με συνθήματα για το Ιράν χτύπησε φιλομοναρχικούς διαδηλωτές στο Λος Άντζελες [Βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/photo-collage.png-14-315x220.jpg)


























Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442